Πρόταση για την επανέναρξη της Α2 και της Β’ εθνικής από τους Ίκαρους Τρικάλων

Η αγωνιστική δράση στις εθνικές κατηγορίες έχει “παγώσει” ελέω της έλλειψης των οικονομικών πόρων για τα τεστ Covid 19. Οι Ίκαροι Τρικάλων καταθέτουν τη δική τους πρόταση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε Α2 και Β’ εθνική σε πρώτη φάση, καλώντας με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΚ το Υφυπουργείο Αθλητισμού ν’ αναλάβει την κάλυψη του κόστους αυτού…

Αναλυτικά η πρόταση των Ικάρων Τρικάλων αναφέρει:

“Κύριοι… σώστε το άθλημα που έχει κάνει υπερήφανη την χώρας μας, σώστε το μπάσκετ!

‌Η Α2 και η Β’ Εθνική κατηγορία αποτελούν την βάση της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ καθώς σε αυτές δεν αγωνίζεται κανένας ξένος αθλητής. Μιλάμε για δύο πανελλήνιες κατηγορίες που είναι αυτή την στιγμή “κλειδωμένες” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων που έχουν παρθεί. Η παρατεταμένη όμως αποχή από την ενεργό δράση θα σημάνει και την καταστροφή τόσο για τις ομάδες όσο και για τους αθλητές.

Υπάρχει όμως τρόπος τα μέτρα να ξεκλειδώσουν και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και έχει “φυλακίσει” εκατοντάδες αθλητές και δεκάδες ομάδες. Αυτό είναι η πραγματοποίηση τεστ μια φορά την εβδομάδα όπως ακριβώς και στην Basket League.

Το κόστος των τεστ είναι βαρύ για τις ομάδες οι οποίες δεν έχουν καμία οικονομική ενίσχυση από τηλεοπτικά δικαιώματα ή από τον ΟΠΑΠ οπότε προτείνουμε το κόστος να το αναλάβει το υφυπουργείο αθλητισμού κάνοντας μαζική συμφωνία με διαγνωστικά κέντρα. Τα χρήματα αυτά ας είναι από τον προϋπολογισμό που έχει ήδη σχεδιαστεί για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων λόγω κορονοϊού και αγγίζει σύμφωνα με ανακοινώσεις το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη όμως και εάν δεν υπάρξει συμφωνία για κρατική βοήθεια στο κόστος των τεστ, οι ομάδες είναι διατεθειμένες να αναλάβουν οι ίδιες το συγκεκριμένο κόστος.

Σημαντικό το γεγονός πως με την παραπάνω πρότασή μας συμφωνούν σχεδόν όλες οι ομάδες της Α2 και της Β’ Εθνικής και φυσικά υπάρχουν οι σχετικές υπογραφές των σωματείων.

Είμαστε λίγα βήματα πριν την εύρεση εμβολίου κατά του κορονοϊού… Ας κρατήσουμε λοιπόν ζωντανό το ελληνικό μπάσκετ μέχρι την τελική μας νίκη.

Με τιμή,

ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων

Κώστας Σκρέτας”