Πρώτη… δόση της 13ης αγωνιστικής

basketball_sΜια μέρα νωρίτερα θα διεξαχθούν τα «Κρητικά» παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου νότου. Όχι όλων των εκπροσώπων του νησιού (ο Ηρόδοτος θα δώσει τη μάχη του κανονικά στην Καλλιθέα την Κυριακή 18/1), αλλά εκείνα των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα, το Λίντο θα ανάψει τα φώτα του στις 14:30, ώστε ο Εργοτέλης να δώσει τη μάχη του επί του Αρχάγγελου. Μάλιστα φήμες θέλουν τον Γιώργο Μακράκη να κάνει τα πάντα τη βδομάδα προετοιμασίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ώστε οι παίκτες του εκτός από την αντίπαλη ομάδα να προσαρμοστούν και στην ώρα διεξαγωγής του ματς, αλλάζοντας τις απογευματινές προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» σε μεσημέρι. Έτσι δεν υπάρχει καμιά… δικαιολογία στο να κρατήσουν το απόλυτο εντός.

Από την άλλη, το Μελίνα Μερκούρη θα πιάσει αγωνιστικό παλμό στις 19:00 με την Ακαδημία να έχει δυσκολότερο έργο επί του Κάδμου, καθώς οι Θηβαίοι σαν μια ομάδα οικογένεια θα αγωνιστούν για το παρθενικό «διπλό» επί κρητικού εδάφους. Όσον αφορά τους διαιτητές των δυο αναμετρήσεων, στο Ηράκλειο θα σφυρίξουν οι Αντωνίου, Καλογριάς, ενώ στο Ρεθυμνο «τάξη» θα βάλουν οι Σπυρόπουλος και Τσολάκος.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
(Σάββατο 17/1)

Ακαδημία – Κάδμος (Μ.Μερκούρη, 19.00)
Εργοτέλης-Αρχάγγελος (Λίντο, 14.30 )