Πρώτη και… με ξύλο η Σλοβενία (+vd)

Η Σλοβενία κατέκτησε αήττητη το τετραεθνές τουρνουά που διοργάνωσε στο Τσέλιε, ωστόσο το ξύλο που έπεσε στα μέσα της πρώτης περιόδου έφερε στο χάλασε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ντράγκιτς έσπρωξε άγρια σε μία φάση τον Μπαλμπάι, αυτός απάντησε άμεσα με αριστερό… κροσέ και ευτυχώς μπήκαν στη μέση όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους, προκειμένου να αποτρέψουν την επανάληψη των αλήστου μνήμης εικόνων από το παιχνίδι Ελλάδα-Σερβία στο τουρνουά Ακρόπολις του 2010. Τα πνεύματα ηρέμησαν στα επόμενα λεπτά, το ματς συνεχίστηκε και η Σλοβενία νίκησε την Τουρκία 72-53, παρ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 8 πόντους διαφορά.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά ψηφίστηκε ο Σλοβένος Γιούρε Μπάλαζιτς, που είχε 12 πόντους και 3 ασίστ στον σημερινό αγώνα. Από τους (τραγικούς, πάλι) Τούρκους, που κατέλαβαν την τελευταία θέση στο τουρνουά με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, κανείς δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά, η Σερβία νίκησε τη Λετονία 67-54 και κατέκτησε τη 2η θέση. Ο Νέναντ Κρστιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους, ενώ ο μόνος Λετονός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις, που πέτυχε 10.