Πρώτο ΟΚ για κόσμο στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας, ερωτηματικά για την ημερομηνία διεξαγωγής…

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος ήθελε εξαρχής η επαναφορά του θεσμού του Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος να είναι μία γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα έφεραν στο Ηράκλειο τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Προμηθέα Πάτρας κι όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε το Final 4 να είναι μία γιορτή. Αλλά το πρόβλημα με τον κορωνοϊό “δυναμίτιζε” τα πλάνα της ομοσπονδίας, που έβαλε… λυτούς και δεμένους για να βρεθεί η λύση σ’ αυτόν τον “πονοκέφαλο”. Διότι μία γιορτή δεν θα μπορούσε να γίνει μόνο με… συγγενείς και φίλους στο κλειστό “Δύο Αοράκια”.

Το επίσημο αίτημα, λοιπόν για παρουσία περισσοτέρων φίλων του μπάσκετ στο γήπεδο σ’ αυτή τη γιορτή του μπάσκετ, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτό από την κυβέρνηση, που ανάβει το “πράσινο φως” ώστε στο γήπεδο να έχουν δικαίωμα παρουσίας περίπου 2000 οπαδοί. Όχι όμως ανεξέλεγκτα, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσοι βρεθούν στο γήπεδο να μην έχουν “οπαδικές” προτιμήσεις, αλλά να προέρχονται από την τοπική κοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί το Final 4 υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις και ν’ αποφευχθούν φαινόμενα οπαδικής βίας. Πολύ δε περισσότερο σε τούτη τη χρονική στιγμή που το “καζάνι” παραμένει “ζεστό” μετά από την δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αυτή της Πολιτείας ν’ ανάψει το “πράσινο φως” για την αύξηση του αριθμού των θεατών σ’ αυτή τη διοργάνωση, αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρώτο test για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς πρόθεση της Πολιτείας είναι ν’ αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα.

Όμως το πλάνο έχει και μία ακόμη παράμετρο που χαλάει προς το παρόν τη… μαγιά! Κι αυτή δεν είναι άλλο από τα κρούσματα κορωνοϊού που πλήττουν τα σωματεία. Ήδη ο Προμηθέας Πάτρας έχει ανακοινώσει πως υπάρχουν τέσσερα κρούσματα στο σωματείο, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις υποχρεώσεις της ομάδας και δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στην απόφαση για αλλαγή ημερομηνίας στην διεξαγωγή του Final 4. Ήδη κάποιες σκέψεις υπήρξαν για μετακίνηση της διοργάνωσης για λίγο μετά το Πάσχα, όταν όπως προβλέπουν οι λοιμωξιολόγοι, το επιδημιολογικό φορτίο θα είναι πιο ασθενές, δίχως όμως αυτή η πρόταση να έχει πέσει ακόμη στο τραπέζι, απλά… αιωρείται και συζητιέται στα “μπασκετικά πηγαδάκια”.