ΠΣ Ευκαρπίας: “Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση του αθλήματος, αλλά και της ομάδας μας”

efkarpia-pierikosΜένεα κατά της διαιτησίας του ματς με τον Πιερικό/Αρχέλαο εκφράζει η διοίκηση της Ευκαρπίας με μία “σκληρή” ανακοίνωση. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο επισημαίνουν ότι προτίθενται να προστατεύσουν την ομάδας τους, απαιτώντας ίση και δίκαιη αντιμετώπιση, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι στόχος τους είναι να μην επιτρέψουν την απαξίωση του αθλήματος αλλά και του λειτουργήματος της διαιτησίας, από ρέφερι οι οποίοι συμμετέχουν στους αγώνες με κακές διαιτησίες…

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:
“Δεν συνηθίζουμε να εντυπωσιάζουμε μέσω ανακοινώσεων προς τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά και έχουμε αποδείξει έως σήμερα ότι σεβόμαστε σαν σύλλογος τα θεσμοθετημένα όργανα.
Όμως η υπομονή μας για τις αποφάσεις εις βάρος του Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πιερικό/Αρχέλαο έφτασε στο αποκορύφωμα.
Η ταπείνωση των αθλητών, των φιλάθλων και της Διοίκησης της ομάδας από τις λανθασμένες αποφάσεις των αρχόντων των αγώνων διαιτητών κ. Γερακίνη και κ. Ξέρα εναντίον μας είναι εκτός ορίων και, ανεπίτρεπτες.
Χθές λοιπόν είχαμε μια κάκιστη διαιτησία εις βάρος μας, μίας διαιτησίας που από τα πρώτα λεπτά άρχισε να φορτώνει με φάουλ την ομάδα μας (28 στον αριθμό), μίας διαιτησίας που “πέταξε” με πέντε φάουλ τρεις παίκτες της ομάδας και δύο εκ των πρώτων σκόρερ (Σουτζόπουλο, Κουντουραντζόγλου, Γκουτζιομήτρο), μίας διαιτησίας που ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι (αγκωνιές) των αντιπάλων, μίας διαιτησίας που έστειλε τους αντιπάλους σαράντα φορές στην γραμμή των βολών, μίας διαιτησίας που έδωσε στους αντιπάλους έξι έμμεσα τρίποντά “Καλάθι και φάουλ”, μίας διαιτησίας που στο δεύτερο ημίχρονο έχασε τον έλεγχο αγώνα, είδε το μάτς “εγωιστικά” και παραλίγο να είχαμε δυσάρεστες καταστάσεις εάν δεν υπήρχαν οι ψυχραιμότεροι όταν παίκτης της αντίπαλης ομάδας άνοιξε διάλογο με την κερκίδα λέγοντας κάποια “Γαλλικά” και ερωτάμε που θα γινόταν αυτό; σε ένα γήπεδο που τις Κυριακές γίνεται γιορτή με την παρουσία Ακαδημιών του συλλόγου!
Η ομάδα μας χθές κατά τους κ.Γερακίνη και κ. Ξέρα έπαιξε σκληρή άμυνα για αυτό ο λόγος τα πολλά φάουλ(28) και οι αποβολές, και δέχθηκε 87 πόντους και ρωτάμε εάν δεν παίζαμε τόσο “ανταιθλητικά” πόσους πόντους θα δεχόμασταν; Σίγουρα θα γινόταν ρεκόρ Β΄ Εθνικής.
Είμαστε υπέρ της άποψης ότι όλα τα Σωματεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοκρατικό και αντικειμενικό κριτήριο, με φίλαθλο αθλητικό πνεύμα, με σεβασμό στην προσφορά τους στον αθλητισμό.
Δυστυχώς όμως αυτό το οποίο εισπράττουμε εμείς στα τελευταία μας παιχνίδια από την διαιτησία είναι ακριβώς το αντίθετο. Η ομάδα μας αντιμετωπίζεται με κακή διαιτησία-με προσβλητική στάση από διαιτητές οι οποίοι το μόνο το οποίο επιτυγχάνουν είναι να απαξιώνουν το άθλημα του Μπάσκετ και να δυσφημούν το λειτούργημα του διαιτητή (γιατί εμείς έτσι το πιστεύουμε) προκαλώντας συγχρόνως την οργή των φιλάθλων μας οι οποίοι νοιώθουν ότι αδικείται όχι μόνο η ομάδα τους αλλά και οι ίδιοι.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει προκατάληψη ή συγκεκριμένο σχέδιο, γι’ αυτό και το μήνυμα το οποίο στέλνουμε σε όλους αυτούς τους κυρίους είναι ότι: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Να είστε απόλυτα βέβαιοι γι’ αυτό.
Σεβόμενοι το άθλημα, τους φορείς, και τους φιλάθλους είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ όχι μόνο να προστατέψουμε την ομάδα μας αλλά εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν υπάρχει ίση και δίκαιη αντιμετώπιση θα πράξουμε τα δέοντα.
Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ χάρες, δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ υποκειμενικές και άνισες υπέρ ημών διαιτησίες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως ίση και δίκαιη μεταχείριση.
Τελειώνοντας σας γνωρίζουμε ότι πραγματικά η διάθεσή μας δεν είναι μόνο να προστατεύσουμε την ομάδα αλλά και το άθλημα. Είναι τουλάχιστον άδικο εμείς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αντί αυτού να εισπράττουμε αδικία-κακή διαιτησία και προκλητικές συμπεριφορές διαιτητών. Αυτό δεν βοηθά κανέναν.
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ/ΑΡΧΕΛΑΟΥ τους οποίους συγχαίρουμε την νίκη τους .

Το ΔΣ του Π.Σ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ”.