Π. Αρβανίτης: «Θα είναι έτοιμος ο Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα»…
Στ. Κλήμης: «Με την έδρα για τη σωτηρία»

Η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής ανοίγει σε περίπου 20 ημέρες κι ως τότε ο Σπόρτιγκ θα είναι ετοιμοπόλεμος, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Αρβανίτη. «Τα πρώτα δείγματα που έχουν δείξει οι παίκτες είναι θετικά, υπάρχει καλή διάθεση κι είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος», υποστήριξε ο Αρβανίτης μιλώντας στο «magchannel.gr», ενώ στάθηκε και στην βοήθεια των φίλων της ομάδας, την οποία θεωρεί κάτι παραπάνω από… σίγουρη!
«Ο κόσμος είναι δεμένος με τον Σπόρτιγκ κι είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνει ο ιστορικός αυτός σύλλογος, να παραμείνει στις εθνικές κατηγορίες».

«Αβαντάζ η έδρα»
Στην συμπαράσταση του κόσμου και στη δυναμική που δίνουν στον Σπόρτιγκ στάθηκε κι από την πλευρά του ο Στέλιος Κλήμης, που επέστρεψε στα Πατήσια έπειτα από πέντε χρόνια. «Για την ομάδα η έδρα είναι ένας πολύ δυνατός παράγοντας. Έχει λαό, κόσμο από παλιά κι υπάρχουν υποστηρικτές που βοηθούν την ομάδα πάρα πολύ. Με την βοήθεια του κόσμου, άλλωστε, ο Σπόρτιγκ πέρυσι κατάφερε να σωθεί και να μείνει στην κατηγορία».
Αναφορικά με την δική του επιλογή να γυρίσει στα Πατήσια ο εκ των αρχηγών του Σπόρτιγκ σχολίασε: «Η επιλογή μου έγινε καθαρά με συναισθηματικούς λόγους. Είναι κρίμα αυτή η ιστορική ομάδα να παλεύει για να σωθεί. Πάντως εκείνο που βλέπω είναι ότι οι γίνεται μία προσπάθεια οργανωμένη απ’ τους ανθρώπους που την στηρίζουν αυτή τη στιγμή, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στόχος μας βέβαια είναι η σωτηρία, διότι καλούμαστε ν’ ανταπεξέλθουμε σε μία δύσκολη χρονιά, όπου πέφτουν επτά ομάδες. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι παίκτες είμαστε νέοι κι η βασική 5αδα το ίδιο, τότε καταλαβαίνει κανείς πως στοχεύουμε να βρούμε γρήγορα τη χημεία και να παίξουμε όσο γίνεται πιο καλό μπάσκετ».

«Να βρούμε τη χημεία»
Η «χημεία» είναι το… κλειδί και για τον έτερο αρχηγό των Πατησιωτών Γιώργο Κασσάνο. «Πρέπει να δεθούμε, διότι είμαστε νέα ομάδα. Επέλεξα τον Σπόρτιγκ, προκειμένου να τον βοηθήσω κι εγώ να κρατηθεί στην κατηγορία».