Π. Ζερβουλάκος: “Συγκέντρωση για 40 λεπτά και καλύτερη άμυνα”

aris nikaias bc omadikiΗ ανάπαυλα των… “πολεμιστών” ελέω των γιορτών έχει ήδη τελειώσει και οι ομάδες ετοιμάζονται για την επανέναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, με τους προπονητές να ευελπιστούν ότι αυτή η διακοπή θα έχει συντελέσει θετικά υπέρ των παικτών τους. Μεταξύ αυτών είναι κι ο προπονητής του Άρη Νικαίας Παναγιώτης Ζερβουλάκος, ο οποίος μίλησε στο “SportCyclades.gr” και τον Ιωάννη Νοταρά για τον αγώνα της ομάδας του κόντρα την προσεχή Κυριακή (10/1) κόντρα στον Πανναξιακό Κυριακής, αλλά και την εν γένει πορεία της ομάδας του έως τώρα.

Ο Άρης βρίσκεται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Πόσο κοντά θεωρείς πως είναι στον στόχο της εάν αυτός είναι η σωτηρία στην κατηγορία;
«Ο πρώτος και βασικός στόχος της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν η σωτηρία. Έχουμε ξεκινήσει ικανοποιητικά το πρωτάθλημα, η συγκομιδή είναι ικανοποιητική και προσπαθούμε να τελειώνουμε την υπόθεση σωτηρία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και θέλει διάρκεια. Απλά πρέπει κάθε παιχνίδι να το χτυπάμε. Εάν εξαιρέσουμε αυτό με τον Τρίτωνα που δεν ήμασταν καθόλου μέσα στον αγώνα, όλα τα υπόλοιπα και τα 10 τα έχουμε διεκδικήσει. Ακόμη και σε αυτά που έχουμε χάσει τα παλεύουμε μέχρι τέλους. Προσπαθούμε από κάθε παιχνίδι να πάρουμε ό,τι γίνεται το καλύτερο».

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τον Άρη Νίκαιας με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ύστερα από την διακοπή;
«Αυτό που δείχνουν τα στατιστικά μας είναι ότι υστερούμε στην άμυνα. Αυτή τη στιγμή είμαστε τρίτη ομάδα στην επίθεση (σ.σ. 786 πόντους) και δέκατη στην άμυνα (σ.σ. 780 πόντους) οπότε για να έχουμε τύχη και να πάρουμε παιχνίδια περισσότερα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Εκεί θέλουμε να στοχεύσουμε».

Επόμενος αντίπαλός σας ο Πανναξιακός. Μια ομάδα αήττητη μέχρι τώρα στην έδρα της, ωστόσο με σκαμπανεβάσματα μακριά από τη Νάξο. Ποια η άποψή σου για την αναμέτρηση αυτή;
«Ο Πανναξιακός έχει παίκτες πολύ έμπειρους, όπως τον Καρβούνη στον άσσο και τον Χριστόδουλο κάτω από το καλάθι. Ξέρει να παίζει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Με τέτοιου είδους αντιπάλους πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 40 λεπτά για να κερδίσεις. Δεν πρέπει να κάνεις μόνο δύο καλά δεκάλεπτα».

Που θεωρείς θα κριθεί το παιχνίδι αυτό της 12ης αγωνιστικής;
«Εκτιμώ πως νικητής θα είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτός που θα το θέλει πιο πολύ. Επειδή ο Πανναξιακός είναι έμπειρη ομάδα και προέρχεται από καλή νίκη απέναντι στον Ιπποκράτη Κω και ξέρει να διαχειρίζεται το σκορ και το παιχνίδι θεωρώ πως όλα θα κριθούν στην συγκέντρωση».

Πηγή “SportCyclades.gr”
Ρεπορτάζ: Ιωάννης Νοταράς