Π. Καλάθης: «Μπορούμε να… αιφνιδιάσουμε»

Η χρονιά που πραγματοποίησε με τον Κολοσσό Ρόδου, είχε κατάληξη την Εθνική ομάδα, έστω και με τον τρόπο που έγινε! Επειτα από τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα ο Πατ Καλάθης φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής. Ο 26χρονος φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την κλήση του στην επίσημη αγαπημένη,  εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας.

«Για μένα είναι η μεγαλύτερη τιμή το να αγωνίζεσαι για την Εθνική Ομάδα. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια μεγάλη διοργάνωση, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο. Δεν ξέρω ποιοι θα φτάσουν ως την τελική δωδεκάδα, αλλά και μόνο το ότι βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες, ως μέλος αυτής της ομάδας για μένα είναι κάτι το απίστευτο ακόμη και τώρα, που έχουν περάσει κάποιες μέρες».

-Σημαίνει τόσα πολλά αυτή η κλήση για σένα;

«Ναι! Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Δεν έχει σημασία που δεν γεννήθηκα στην Ελλάδα. Είναι κάτι που ονειρευόμουν! Και γνωρίζω πολύ καλά τι θα σήμαινε για τον παππού μου το ότι βρίσκομαι εδώ. Θα ήταν πολύ συγκινημένος και περήφανος! Όπως είμαι κι εγώ. Και  γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει για όλη μου την οικογένεια».

-Η Εθνική Ομάδα έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν. Έχει αντιμετωπίσει κι άλλες φορές προβλήματα. Φέτος, δείχνουν να είναι περισσότερα. Πιστεύεις εσύ πλέον που έχεις ζήσει το κλίμα στο Καρπενήσι, ότι μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια;

«Ναι… Το πιστεύω… Σίγουρα τα προβλήματα υπάρχουν και τα γνωρίζουν όλοι. Απουσιάζουν παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Τσαρτσαρής, ο Περπέρογλου… Υπάρχουν αρκετοί νέοι σε ηλικία παίκτες, υπάρχουν παίκτες πιο μεγάλοι χωρίς όμως εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις. Υπάρχει όμως και αρκετό ταλέντο. Και παράλληλα, υπάρχουν και παίκτες που αναδεικνύονται σε ηγέτες όπως ο Φώτσης ή ο Ζήσης που είναι οι δύο πιο έμπειροι της ομάδας και είναι εκεί για να μας βοηθήσουν όλους. Οι δυο τους, μαζί με τον Σχορτσανίτη και τον Μπουρούση έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και είναι αυτοί που μας βοηθούν όλους εμάς. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε σίγουρα ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε την έκπληξη, να «αιφνιδιάσουμε» κάποιους που ίσως δεν περιμένουν και πολλά από εμάς, ποντάροντας σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα και τις απουσίες».

-Ως νέος, πώς βιώνεις το κλίμα στην ομάδα;

«Είναι εξαιρετικό… Παρά το ότι υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα, και ανάμεσά τους κι εγώ, νιώσαμε όλοι από την αρχή άνετα. Και όσο περνούν οι μέρες τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον πιο καλά, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Είναι σαν οικογένεια και προσέχουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι η πιο σημαντική βάση για να χτιστεί μια ομάδα».