Π. Τσαγκρώνης: Μεγαλοποιήθηκαν τα πράγματα!!!

Την εικόνα του Κάιλ Χάινς να ‘ναι πεσμένος στο παρκέ, έχοντας δεχτεί λίγα λεπτά νωρίτερα μία φωτοβολίδα στην πλάτη, όπως κι εκείνη του Μάικ Μπράμος να τρέχει προς τον πάγκο της ομάδας του κρατώντας το χέρι του, αφού νωρίτερα τον είχε πετύχει μία πέτρα τις είδε όλος ο κόσμος. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ωστόσο, υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «… μεγαλοποιήθηκαν κάπως τα πράγματα. Αν σε έχουν χτυπήσει με μαχαίρι ή αν είχαν μεγάλο χτύπημα όπως ο Χάινς, θα μπορούσαν να παίξουν;»!!! Καυτηρίασε, βέβαια, τα όσα διαδραματίστηκαν στον 38ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία, αλλά και τις διοικήσεις των δύο συλλόγων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά στον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού…
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τα μέτρα ασφαλείας και πως τελικά πέρασαν εντός γηπέδου όλα αυτά τα αντικείμενα, ακόμη και μαχαίρια:
«Πέρασαν και μαχαίρια; Μαθαίνουμε πολλά… Ό,τι προσπαθήσαμε να χτίσουμε, το γκρεμίσαμε. Οι δηλώσεις αμφοτέρων το αποδεικνύουν. Φάνηκε και πόσο οργανωμένοι είναι οι ‘στρατοί’ όταν αποφασίστηκε να εκκενωθούν, είδατε πόσο οργανωμένα αποχώρησαν… Τελικά, θα φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και θα μείνουν οι καθοδηγούμενοι. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αμφότερων δείχνουν τι έχει συμβεί και ποιος δημιουργεί τα επεισόδια. Υπάρχει ονομαστική καταγραφή των οπαδών. Όμως όταν τους είδαμε να μπαίνουν με κουκούλες, εσείς τι θα λέγατε; Αφού τους αφήνουν να μπαίνουν με κουκούλες δεν είναι λογικό πως κάτι δεν πάει καλά;»
Για τον έλεγχο της αστυνομίας στους οπαδούς πριν την είσοδό τους στο γήπεδο
«Το έμαθα μόλις χθες και έμεινα έκπληκτος. Δεν ξέρετε πως περνάνε αυτά τα στυλό; Υπάρχουν σημεία στο σώμα του ανθρώπου που… δεν μπορείς να ελέγξεις. Έμεινα με το… στόμα ανοιχτό».
Για το εάν τέθηκε θέμα αναβολής του τελικού από τον Ολυμπιακό
«Ο Ολυμπιακός ήθελε να γραφτούν τα όσα συνέβησαν στο φύλλο αγώνα. Όμως το γράφουν μόνο οι διαιτητές που δεν ήταν ακόμη εκεί. Έπειτα υπάρχει η έκθεση της αστυνομίας και ο αθλητικός δικαστής».
Για τους τραυματισμούς παικτών:
«Πιστεύω ότι μεγαλοποιήθηκαν κάπως τα πράγματα. Αν σε έχουν χτυπήσει με μαχαίρι ή αν είχαν μεγάλο χτύπημα όπως ο Χάινς, θα μπορούσαν να παίξουν; Δεν λέω ότι ήταν σωστά αυτά που συνέβησαν αλλά μεγαλοποιήσαμε τα γεγονότα. Δόθηκαν προσκλήσεις και από κει ξεκίνησε το… μεγάλο πανηγύρι. Εφόσον δεν μπορούμε να ελέγχουμε ή θέλουμε αυτούς που είναι γύρω μας, τότε.
Είναι νωρίς να συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει. Δεν βλέπουμε τι γίνεται στην περιφέρεια που έχουν καταφέρει να αποβάλλουν όλους αυτούς. Είναι παράδειγμα, όπου γίνεται σωστή ενέργεια, ο κόσμος μαζεύεται και εμείς οι ‘μεγάλοι’ φροντίζουμε να τους διώχνουμε. Εάν ήθελαν, θα μπορούσαν να τους απομονώσουν. Όμως θέλουν να ‘χουν στρατούς. Το θέμα είναι να κερδίζονται οι αγώνες μέσα στο παρκέ, δεν θέλουν έτσι, θέλουν διαφορετικά».
Για το εάν τέθηκε θέμα οριστικής διακοπής
«Δεν θέλαμε να μας πουν ότι παρεμβαίνουμε σε θέματα διαιτησίας, γι’ αυτό και αποφάσισαν μόνοι τους με την αστυνομία».
Για το πώς, μετά την εκκένωση, έμειναν 100 άτομα από τη μια και 100 από την άλλοι και ποιοι ήταν
«Οι φρουρές. Γιατί στην περιφέρεια τα γήπεδα είναι γεμάτα με οικογένειες, οι ίδιοι δεν φταίμε; Με τις δηλώσεις μας, με τις εφημερίδες μας, με εσάς τους δημοσιογράφους».
Για τις καταγγελίες τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού
«Τις δηλώσεις δεν τις έχω παρακολουθήσει, πάντως πιστεύω πως ήταν λάθος του Ολυμπιακού που δεν βγήκε, από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Για το θέμα ενδεχόμενης τιμωρίας
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ποινές. Μην ξεχνάτε πως έχουν κι ακόμα τόσα παιχνίδια να παίξουν, αν και στην Ευρωλίγκα φυλάγονται».
Για την αντίδραση των παραγόντων
«Από εκεί ξεκινούν τα πάντα, από εκεί ρίχνεται λάδι στη… φωτιά,. Όταν είπαν να εκκενωθεί, νόμιζα θα γίνει μάχη αλλά δεν σας έκανε εντύπωση πως έφυγαν αμέσως; Μόνοι τους έρχονται; Μόνοι τους τα δημιουργούν;».
Για το εάν υπάρχει θέμα κατάργησης του τελικού
«Είναι δύσκολο να καταργήσεις έναν θεσμό, το θέμα είναι να τον βελτιώσεις, πως θα απομονώσουμε αυτούς τους στρατούς, ακόμη και στην περιφέρεια θα πάνε κι εκεί. Πρέπει να πάρουμε ριζικά μέτρα χτυπώντας στο κεφάλι το πρόβλημα».