Ράλλης: «Δεν φοβάμαι την πρόκληση»

Ο Βασίλης Ράλλης κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο μιας ομάδας που βρίσκεται σε εθνική κατηγορία αλλά κάθε άλλο παρά ανησυχεί για το βάρος που έχει να κουβαλήσει στους ώμους του. Ο 34χρονος τεχνικός του Ηρακλείου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επόμενη σεζόν και το κρητικό μπάσκετ…

Για την παραμονή του ως πρώτος προπονητής στο πάγκο του Ηρακλείου:
«Ήταν λίγο απότομο γιατί δεν περιμέναμε στα μπαράζ να παραιτηθεί ο coach Δημητριάδης. Το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο έμεινα υπηρεσιακά ως πρώτος δεν με άγχωσε γιατί είχα ξαναδουλέψει σε αντρική ομάδα. Στα μπαράζ πήγαμε καλά κι έτσι υπήρξε μία συνεργασία με τη διοίκηση για το μέλλον. Αρχικά συμφωνήσαμε να δούμε τι γίνεται στη κατηγορία και τελικά καταλήξαμε στην παραμονή μου ως πρώτος.

Δεν φοβάμαι την πρόκληση. Έχουμε μία καλή ομάδα και γνωρίζω καλά τα αποδυτήρια της. Σίγουρα υπάρχουν υποχρεώσεις και μας περιμένει σκληρή δουλειά. Είμαι ευτυχής γιατί καταφέραμε να στελεχώσουν άψογα την ομάδα σε επίπεδο συνεργατών. Μαζί μου θα βρίσκεται ο Γιώργος Μπιτζάνης, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους ασίσταντ της κατηγορίας αλλά και ο Νίκος Τούλης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φτιάξαμε μία καλή ομάδα μέσα στην ομάδα κι αυτό είναι σημαντικό».

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους στη Β’ εθνική:
«Στόχος δεν είναι η άνοδος αλλά όσο γίνεται πιο γρήγορα να σωθούμε κι από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Θέλουμε να ηρεμήσουμε ένα χρόνο οικονομικά γιατί στην Γ’ εθνική ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία και βήμα βήμα θα δούμε που θα μας βγάλει. Θα γίνει μία προσπάθεια να εντάξουμε κάποια παιδιά και από τις ακαδημίες».

Για το κρητικό μπάσκετ παρουσιάζει άνοδο έχοντας πέντε ομάδες στις εθνικές κατηγορίες (Ρέθυμνο, ΟΦΗ, Ηράκλειο, Εργοτέλης, Ηρόδοτος):
«Παρατηρείται άνοδος στις κρητικές ομάδες κι όχι στο κρητικό μπάσκετ. Παίκτες από τις ακαδημίες στην αντρική ομάδα έχουν μόνο το Ηράκλειο και ο Εργοτέλης. Δυστυχώς η παραγωγική διαδικασία δεν έχει αρχίσει να γίνεται συστηματικά, όμως σε όλες τις ομάδες στις ακαδημίες υπάρχει βάθος. Επειδή έχουμε αρκετά παιδιά στις ακαδημίες που μερικά από αυτά είναι ταλαντούχα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε μία καλή φουρνιά που θα στελεχώσει ακόμα και τις εθνικές. Το μπαλάκι είναι στους προπονητές πως θα φτιάξουμε και θα διαχειριστούμε αυτά τα παιδιά γιατί υλικό υπάρχει».