Ράλλης: «Αλλοίωση του πρωταθλήματος»

Το καλάθι του Γιάννη Ζακυνθινού χάρισε στον Δούκα τη νίκη της αγωνιστικής, παράλληλα όμως ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τη μεριά του Ηρακλείου. Μετά τη λήξη του αγώνα η κρητική ομάδα κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι το χρονόμετρο άργησε να ξεκινήσει πριν πιάσει ο Παύλος Αχής τη μπάλα στα χέρια του για (άστοχο) τρίποντο που οδήγησε στο επίμαχο σουτ του Ζακυνθινού. Ο Βασίλης Ράλλης είπε σχετικά με την τελευταία φάση:

«Η φάση είναι πεντακάθαρη.

Ο Αχής ακουμπάει την μπάλα στον αέρα, πέφτει μισό μέτρο πίσω και ο χρόνος ξεκινάει όταν πλέον πατάει στο έδαφος.

Η όλη φάση μέχρι να μπει το καλάθι αν την μετρήσουμε σε καθαρό χρόνο από το άγγιγμα της μπάλας, είναι τουλάχιστο 3 δευτερόλεπτα, ενώ ήθελε 2”.1 για να λήξει.

Αν σκεφτούμε ότι το follow γίνεται στο 1 δέκατο, καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν θα είχε γίνει καν, αν ο χρόνος μετρούσε σωστά. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ευθύνη της Γραμματείας ή των Διαιτητών, αλλά υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος και πρωταθλήματος.

Ο Κομισάριος όταν ρωτήθηκε η γνώμη του από τους Διαιτητές, ήταν κάθετος ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο.

Δεν μιλάω ποτέ για Διαιτητές και ούτε πρόκειται αν το κάνω. Έχουμε κάνει ένσταση, το βίντεο είναι στην διάθεση της Επιτροπής Ενστάσεων και θα περιμένουμε την εκδίκαση της.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα, πόσο μάλλον για μια φάση τόσο ξεκάθαρη, που είναι διαθέσιμη μέσω των site σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: kretaworldbasket.gr