Ράλλης: «Κοιτάμε όλοι να σωθεί η ομάδα»

Μπορεί να μην βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας όμως ο Βασίλης Ράλλης φροντίζει να δίνει το «παρών» και να ενισχύει το Ηράκλειο πλέον ως φίλαθλος.

Ο Ηρακλειώτης προπονητής μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για όλα τα «καυτά» θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας, το «διαζύγιό» του με το «Ηράκλειο» αλλά και το μέλλον του.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Ο Αντετοκούνμπο έχει ταβάνι του τον.. ουρανό. Μπορεί να πάει όσο πιο ψηλά πηγαίνει. Έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα σε σημείο… ανατριχίλας. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά ο χαρακτήρας του. Η ταπεινότητα και η δουλειά. Η όλη του συμπεριφορά είναι άξια χειροκροτήματος και προβολής».

Για τα χρόνια που έπαιζε στον Φιλαθλητικό:

«Ήταν ένα φαινόμενο από τότε τα προσόντα του. Δεν έπαιζε πολύ, πιο πολύ αγωνιζόταν ο Θανάσης αλλά φαινόταν οτι θα φτάσει ψηλά. Τότε ήμουν στο «Ηράκλειο» και με την ομάδα του είχαμε κοινή πορεία ανόδων στις Εθνικές κατηγορίες. Καταλαβαίναμε όλοι οτι ήταν για παραπάνω επίπεδο. Έχει το κορμί, τα χέρια, τον διασκελισμό, το ταλέντο. όλο το…πακέτο. Είχε και έχει τρομερή εξέλιξη και ενώ περιμέναμε οτι θα φτάσει ψηλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν βελτιώσει και το σουτ του τότε θα αφήσει εποχή».

Για την εμφάνισή του στο ALL STAR GAME

«Εννοείται πως ξενύχτησα και το είδα, ήταν μία ιστορική στιγμή για το Ελληνικό μπάσκετ. Ήταν ένα ματς γιορτή, ένα σόου, όπου οι άμυνες πήγαν… περίπατο και το λέει και το τελικό σκορ. Ο Γιάννης έκανε τρομερή εμφάνιση».

Για τον Τελικό του Κυπέλλου μπασκετ, Παναθηναϊκός – Αρης

«Λέγαμε για το ΝΒΑ και τώρα προσγειωθήκαμε απότομα, φτάσαμε στο άλλο… άκρο. Κάθε χρόνια τα ίδια. Μάλλον δεν θέλουμε να έχουμε ομαλή διεξαγωγή αγώνων. Δεν αναφερθώ στο αγωνιστικό κομμάτι όπου ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι Κυπελλούχος. Μια ομάδα δέχθηκε να παίξει στην έδρα μίας άλλης αλλά δεν βλέπω να ξανά γίνεται. Τι να πώ για τις μετακινήσεις των οπαδών; Μόνο γιορτή δεν ήταν το ματς. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει, και να μπορεί να κάνει κάτι η ΕΟΚ. Ούτε η μόνιμη έδρα είναι κάτι που βλέπω να γίνεται. Το 2014  στο Ηράκλειο όλα κύλησαν ομάλα και ίσως η Περιφέρεια να είναι μία λύση».

Για την φετινή EUROLEAGUE

«Είναι ένας Μαραθώνιος γαι τις ομάδες. Οι ομάδες μας μπορούν να φτάσουν στο FINAL 4. Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος ενώ τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε, στηρίζεται στους Ελληνες και είναι έτοιμος. Είναι καλές και δεμένες ομάδες που συναγωνίζονται ομάδες με τρομερά μπάτζετ».

Για την πορεία του Ρεθύμνου Cretan Kings

«Ξεκίνησε με στόχο την 6άδα. Μρεετά κάτι πήγε στραβά ,άλλαξε προπονητή όπως και το καλοκαίρι. Έχει έναν καλό προπονητη τώρα αλλά είναι δύσκολο να προλάβει να μπει στην εξάδα αν και η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν σημαντική. Δεν θα είναι πάντως αποτυχημένη η σεζόν αν δεν τα καταφέρει».

Για το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών (Α’ Κατηγορίας) που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κρήτη

«Το Ηράκλειο έχει πετύχει σε οτι έχει αναλάβει. Γενικότερα η Κρήτη θα τα καταφέρει και πάλι. Είναι μία ακόμα σημαντική μπασκετική διοργάνωση και έχουμε αποδείξει οτι αγαπάμε το μπάσκετ».

Για το «Ηράκλειο»

«Έχουν περάσει 2-3 μήνες από τότε που έφυγα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ομάδα το έχει ξεπεράσει όπως και γω. Οι παράγοντες κάτι θα είχαν στο μυαλό τους όταν λάμβαναν αυτή την απόφαση, που όντως ήταν σοκ για όλους μας. Δεν μένουμε εκεί όμως. Οι ομάδες είναι υπεράνω προσώπων. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και μπορεί να μείνει κατηγορία μέσω των πλεϊ άουτ. Θα εξαρτηθεί κυρίως από τα εντός έδρας ματς. Έχει έμπειρους παίκτες και μπορεί να τα καταφέρει. Θα είναι κρίμα να πάνε στράφι οι κόποι όλων μας από  το καλοκαίρι. Σίγουρα έγιναν λάθη. Τώρα τα αφήνουμε αυτά και κοιτάμε όλοι να σωθεί η ομάδα. Πηγαίνω και θα εξακολουθώ να πηγαίνω σε όλα τα ματς της ομάδας».

Για τον ίδιο και το.. μπασκετικό του μέλλον του

«Τώρα θέλω να ηρεμήσω και να… «καθαρίσει» το μυαλό. Θέλω να ξεκουραστώ μετά από πάρα πολλά χρόνια. Στο Ηράκελιο έχουμε περιορισμένες επιλογές. Έχω και άλλη δουλειά αλλά το καλοκαίρι θα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω. Να μείνω ή να φύγω από την πόλη. Εκτός και αν προκύψει κάτι εδώ. Δεν βιάζομαι. Θα δούμε το καλοκαίρι. Βλέπω καθημερινά μπάσκετ και θέλω να εξελίσσομαι. Δεν σταματάει η ζωή σε μία ομάδα».

Για Εργοτέλη και ΟΦΗ

«Μακάρι να πάνε καλά και στην συνέχεια και γενικά όλες οι ομάδες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Ο Εργοτέλης είναι μια δεμένη ομάδα, με έμπειρο προπονητή, ενώ ο ΟΦΗ έχει μία νεανική ομάδα με τους έμπειρους Ξενάκη – Αγαπιάδη που τον βοηθάνε στο RESTART. Κινείται σωστά με καλό προπονητικό τιμ».

Για την Εθνική ομάδα και τον νέο της προπονητή

«Το ζητούμενο είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα. Να έχει επιτυχίες και να είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλοι θέλουν να αναλάβουν την Εθνική αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι και σε κάποιο σύλλογο, με τα τόσα ματς που έχουν οι ομάδες. Η Εθνική έχει πίεση. Πρέπει να δούεμ και τα κάτω κλιμάκια, την παραγωγική διαδικασία. Ίσως ο Γιαννάκης να ήταν η πιο σωστή επιλογή. Ναι μεν έχει μείνει εκτός παρκέ το τελευταίο διάστημα αλλά όποτε ήταν στην Εθνική πηγαίναμε καλά. Είναι μία δυσκολη απόφαση αφού τους νέους τεχνικούς δύσκολα θα τους αφήσουν οι ομάδες τους, όπως έγινε και με τον Ιτούδη».