Ρίχνονται στη μάχη του Κυπέλλου…

Το Κύπελλο Ελλάδος αρχίζει ξανά με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται αύριο (17/2)με τον  Παναθηναϊκό μέσα σε λίγες μέρες να υποδέχεται ξανά  την Καβάλα (19:00).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε αναφορικά με την αναμέτρηση: «Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι, αφού είναι ένας αγώνας νοκ-άουτ για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Το κίνητρό μας θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλά. Η Καβάλα είναι μια καλή ομάδα, κάτι που έδειξε και χθες στη μεταξύ μας αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα. Κάνει πολλές διεισδύσεις, βρίσκει παίκτες να εκτελέσουν για τρεις πόντους. Έχει πάντα μεγάλο αριθμό σουτ τριών πόντων, κάτι που έχουμε διαπιστώσει και στους δύο αγώνες εναντίον μας. Στον πρώτο είχαν 13 σουτ και στον δεύτερο 22. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και θεωρώ πως το κλειδί θα είναι η άμυνά μας, αρκεί να παίξουμε επιθετικά».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε: «Είναι σίγουρα δύο παιχνίδια πάρα πολύ κοντά το ένα στο άλλο και αυτό αποτελεί από μόνο του μια ιδιαιτερότητα. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο, του οποίου ξέρουμε τις δυνατότητες και αναγνωρίζουμε τη δυναμική του. Περιμένουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και πάλι, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού».

Ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί το Σάββατο (18/2, 19.15), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

Διαιτητές – Κομισάριοι Κυπέλλου Ελλάδας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Καβάλα Ταβουλαρέας-Καλδίρης-Τσώνος Β (Ελευθεριάδης)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

ΣΕΦ 19.15 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Ψαριανός-Παναγιώτου-Παντελίδης (Μαύρος)