Ραντεβού στην Πόλη!

Τον περασμένο Οκτώβρη βρέθηκαν στην Πόλη στο πλαίσιο φιλικού τουρνουά. Τώρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ευελπιστούν ότι θα “κονταροχτυπηθούν” στον τελικό του Final 4 της  Euroleague, καθώς κι οι δύο κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια που οδηγούν στον… ποθητό προορισμό. Το Final 4!Ο Ολυμπιακός έδειξε πρώτος το δρόμο προς την Πόλη κι ο Παναθηναϊκός φρόντισε να τον ακολουθήσει λίγες μέρες αργότερα, χάρη στην ψυχραιμία που έδειξε στα τελευταία και πιο κρίσιμα λεπτά της 5ης  αναμέτρησης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μίας αναμέτρησης, απαγορευτικής για… καρδιακούς, που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 86-85 και τους  περισσότερους από 20000 οπαδούς του να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Μία νίκη, που ήρθε μετά κόπων και βασάνων για τους πράσινους, καθώς η Μακάμπι αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι και διεκδίκησε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο το εισιτήριο της πρόκρισης. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς παρότι είχε τις ευκαιρίες της να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση, δεν το έπραξε. Βρέθηκε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου μπροστά με 46-34, αλλά είδε τους αντιπάλους της να “επιστρέφουν” (46-46) και να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. Το ματς συνέχισε να είναι αγχωτικό για την  ελληνική ομάδα και έγινε ακόμη περισσότερο στα τελευταία λεπτά. Στο 34 το ταμπλό έγραφε 70-58 κι ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, ήρθε το… μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού, που επέτρεψε στους ισραηλινούς να επιστρέψουν και πάλι. 81-77 στο 39 και το… θερμόμετρο της αγωνίας στα ύψη.

Μάριτς και Καϊμακόγλου πέταξαν στα σκουπίδια τις 4 ελεύθερες βολές, αλλά ο Λάνγκφορντ έχασε την επίθεση που επιχείρησε στα 13 δευτερολέπτα (!!!) και η μπάλα πέρασε στον Παναθηναϊκό (μετά και το instant replay απ’ τους ρέφερι), που απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων (81-79) και συνέχισε να κρατάει την τύχη στα χέρια του…

Το γκολ φάουλ στον Μπλου έδωσε και πάλι ελπίδες στη Μακάμπι (83-82), πριν ο Διαμαντίδης στηθεί στη γραμμή των βολών για να γράψει το 85-82. Όμως και πάλι οι ισραηλινοί έδειξαν τη διάθεσή τους να φέρουν τα πάνω-κάτω, με τον Πνίνι να κερδίζει φάουλ στο τρίποντο και να γράφει το 85-85 με το χρονόμετρο στα 9,8 πριν το τέλος.

Η μπάλα πήγε στα χέρια του Διαμαντίδη, που στα 5” φάουλ πριν το τέλος στήθηκε εκ νέου στη γραμμή των βολών. Ευστόχησε στην πρώτη,  γράφοντας το 86-85, αλλά η δεύτερη βρήκε στο σίδεο, οι ισραηλινοί πήραν το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε θέση βολής. Ο χρόνος έληξε κι ο Παναθηναϊκός πήρε το δρόμο για την Πόλη, εκεί όπου θα βρει μπροστά του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα είναι κι η αντίπαλός του στον ημιτελικό. Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν ο Ολυμπιακός με τη Μπαρτσελόνα.