Ραχωβίτσας: «Ισχυρότερος ο 1ος όμιλος»

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες της ομάδας και πλέον έχει φτάσει να ηγείται προπονητικά της Νίκης Αμαρουσίου. Ο Μιχάλης Ραχωβίτσας συμφώνησε να οδηγήσει και φέτος τους “κόκκινους” στην Γ’ εθνική και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ ανέλυσε τους ομίλους της Γ’ εθνική που προέκυψαν μετά την ανακατανομή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παραμονή του στη Νίκη Αμαρουσίου:

«Η ανανέωση ήταν θέμα διαδικαστικό. Έπρεπε να μιλήσουμε με τον πρόεδρο για να δούμε αν ότι καταφέραμε πέρσι μας αφήνει όλους ευτυχισμένους και δεύτερον να οριοθετήσουμε τους στόχους για τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή που ταυτιζόμαστε σε απόψεις, ιδέες και στόχους μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Ο πρόεδρος, Αντώνης Τσέκενης, είναι ένας άνθρωπος της γειτονιάς μας με τρομερή όρεξη και πλέον έχει το γήπεδο σαν δεύτερο σπίτι του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Χουχουλή που από την αρχή της προπονητικής μου καριέρας πίστεψε έμπρακτα σε εμένα και μου έδωσε την ευκαιρία, όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον συνεργάτη μου, Χριστόφορο Γιατράκο, για τη πολύτιμη βοήθεια του όλη τη σεζόν».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα σεζόν:

«Στόχος είναι να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ξεκινάμε θέλοντας να κάνουμε κάτι περισσότερο από πέρσι, όμως πάντα βασικός στόχος είναι η παραμονή γιατί είναι δύσκολο και ιδιαίτερο πρωτάθλημα η Γ’ εθνική. Θα προσπαθήσουμε σε κάθε ματς να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κυνηγάμε τη νίκη. Παράλληλα με όλα αυτά επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να βάζουμε νέα παιδιά να παίζουν όπως κάναμε και πέρσι. Ο κανονισμός με την υποχρεωτική παρουσία παικτών κάτω των 22 δεν μας επηρεάζει αρνητικά».

Για τους δύο ομίλους Νότου της Γ’ εθνικής που δημιουργήθηκαν

«Θεωρώ ότι τα δεδομένα αλλάζουν με τον 1ο όμιλο να ισχυροποιείται αρκετά. Φέτος θα είναι αρκετά πιο δύσκολος ο 1ος όμιλος σε σχέση με πέρσι, όμως η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο με τον περσινό 2ο. Δεν θυμάμαι πολλές χρονιές που ο 1ος όμιλος είναι πιο ισχυρός από τον 2ο. Είναι δεδομένο ότι προγνωστικά δεν χωράνε ειδικά αυτή την εποχή που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα τα ρόστερ. Σίγουρα δεν υπάρχουν φαβορί και περιμένω ότι όλοι θα μπορούν να κερδίσουν εντός και εκτός».