Ρεκόρ συμμετοχών στο Παγκόσμιο Βετεράνων

Ρεκόρ συμμετοχών θα καταγράψει το 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων που θα φιλοξενηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 172 και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 3500 χιλιάδες αθλητές και συνοδοί, ομάδων από τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική και Ασία).

Το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφηκε στο «παγκόσμιο» του Νατάλ της Βραζιλίας, το καλοκαίρι του 2011, όπου αγωνίστηκαν 161 ομάδες.

Οπως αναφέρει στη συνέχεια η επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων… «οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα υπάρξει εκπροσώπηση στις περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες κι όχι μόνο με μία ομάδα ανά κατηγορία. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία τους, υπό τις οδηγίες των προπονητών που έχουν οριστεί για να τις καθοδηγήσουν στο φετινό «παγκόσμιο».

Η οργανωτική επιτροπή εργάζεται με γοργούς ρυθμούς για μια διοργάνωση που αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο μπάσκετ και θα υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη σημαντικά ονόματα Ελλήνων και ξένων βετεράνων αθλητών και αθλητριών.

Μέχρι το τέλος του Μαΐου, θα γίνουν γνωστά τα ρόστερ των ομάδων και λεπτομέρειες για τους βετεράνους που θα παίξουν 500 αγώνες στα γήπεδα της πόλης, από τις 12-21 Ιουλίου, διεκδικώντας μια θέση στα τελικά».