Ρεμεντέλας: «Ο Κόροιβος αξίζει να κερδίσει την κατηγορία»

rementelasΤο Ψυχικό δεν τα κατάφερε στην έδρα του Κοροίβου, γνωρίζοντας την ήττα στο κλειστό της Αμαλιάδας, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να στέκεται στις λεπτομέρειες που έκριναν την απώλεια του ροζ φύλλου, ενώ έσπευσε να συγχαρεί τους αντιπάλους του, τονίζοντας αξίζουν την άνοδο στην Α1.

Όσον αφορά τη δική του ομάδα, παραδέχθηκε πως η δεύτερη θέση ουσιαστικά χάθηκε, όμως τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του θα συνεχίζουν να παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την Καβάλα, που θα κρίνει εν πολλοίς και την τρίτη θέση. Ο τεχνικός του Ψυχικού δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Ήταν ένα παιχνίδι do or die για εμάς. Δεν τα καταφέραμε και ο Κόροιβος πήρε μία νίκη που του δίνει προβάδισμα. Καταλήξαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο γιατί κάναμε δύο γκέλες που δεν τις περιμέναμε. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες και η ήττα στο Λαύριο και αυτή στην έδρα μας με το Παγκράτι ήταν ήττες εκτός προγράμματος. Θεωρώ την ομάδα μας πολύ καλύτερη απ’ αυτούς. Και χάσαμε γιατί είχαμε και στα δύο ματς την απουσία του Φίλιππα (σ.σ. Μοσχοβίτη) και στην ουσία και του Σαμοθράκη, που παίζει εδώ και καιρό με αφόρητους πόνους στο πόδι του. Στο ματς με τον Κόροιβο όλο αυτό που προηγήθηκε βάρυνε την ψυχολογία μας, καθώς δύσκολα βάζουμε μόλις 56 πόντους. Βέβαια, σε αυτό συνετέλεσε και η αμυντική προσπάθεια της ομάδας της Αμαλιάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Κόροιβος είχε υπεροπλία στο επιθετικό ριμπάουντ, ανανέωσε πολλές επιθέσεις και κατάφερε έτσι να αποκτήσει μια διαφορά. Εμείς έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να αντιδράσουμε. Εν ολίγοις τα καταφέραμε, όμως την κρίσιμη στιγμή ο θεωρητικά σκόρερ της ομάδας, έκανε ένα τεράστιο λάθος. Πήγε να κερδίσει το φάουλ, αντί να βάλει το λέι απ και να μειώσουμε στο έναν πόντο για να πάει το παιχνίδι από την αρχή.

Δυστυχώς για εμάς αυτή η απόφαση έκρινε κατά τη γνώμη μου όλο το παιχνίδι. Από μένα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου που πάλεψαν πραγματικά σαν λιοντάρια. Έδωσαν όλο τους το είναι στο παιχνίδι. Όταν κάνεις τόσο μεγάλη προσπάθεια, κάποιες φορές η κούραση δεν σου επιτρέπει να εφαρμόσεις όλα όσα έχεις σχεδιάσει. Παρόλα αυτά δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Σχεδόν όλοι τους πάλεψαν με όλη τους την ψυχή. Βέβαια, πάρα πολλά συγχαρητήρια και στον Κόροιβο, γιατί αξίζει αυτή η ομάδα αξίζει να κερδίσει την κατηγορία. Τους θυμάμαι από τότε που παίζαμε στη Γ’ Εθνική.

Τρέφω αισθήματα εκτίμησης για τον κόουτς (σ.σ. Βασίλης Νιπεργιάλης). Από τις λίγες φορές που έχουμε μιλήσει, το ένστικτό μου λέει πως είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα στη ζωή. Κάνει εξαιρετική δουλειά και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπράβο για την ομάδα που έχει φτιάξει φέτος. Είναι πολύ στιβαρή, παρόλα τα προβλήματά της, γιατί για να τα λέμε όλα κι αυτοί με δύο γκαρντ παίζουν εδώ και τόσο καιρό, έχοντας καταφέρει να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο. Και πάλι συγχαρητήρια κόουτς. Εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα και πάνω απ’ όλα υγεία».

Σε ερώτηση για το επικείμενο παιχνίδι με την Καβάλα, επεσήμανε: «Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, από την περασμένη Δευτέρα είχαμε βάλει έναν στόχο. Να μην παίζουμε από και πέρα με αυτοσκοπό την άνοδο. Νομίζω το χάσαμε αυτό το δικαίωμα, μετά από τις τρεις σερί ήττες. Παίζουμε για την αξιοπρέπειά μας, την αξιοπιστία μας και την ιστορία που κουβαλάνε τα παιδιά που είναι μέσα στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος σύλλογος πάντα χτυπούσε όλα τα παιχνίδια και κανείς δεν μπορεί να βρει την παραμικρή υποψία να πει κάτι για εμάς. Στο παιχνίδι με την Καβάλα θα δώσουμε όλη μας την ψυχή για να το κερδίσουμε. Η άνοδος είναι σχεδόν αδύνατη, γιατί μείναμε δύο νίκες, πίσω από τον Κόροιβο. Στην ουσία τρεις, γιατί χάσαμε και τη διαφορά.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατι το αξίζει αυτή η ομάδα. Οι άνθρωποί της είναι εξαιρετικοί. Είμαι ήδη έντεκα χρόνια εδώ. Θα ήθελα να γεράσω στο Ψυχικό. Τόσο πολύ έχω αγαπήσει αυτή την ομάδα. Ο κόουτς σίγουρα με καταλαβαίνει σε αυτό που λέω. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για το καλύτερο».

Για το αν η διαφορά των 5 πόντων έπαιξε ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού, απάντησε: «Η διαφορά θα μας άφηνε ένα μικρό παράθυρο για τα επόμενα οκτώ παιχνίδια που απομένουν για να κάνει δύο γκέλες ο Κόροιβος κι εμείς καμία. Και πάλι φτάσαμε κοντά στο να το καταφέρουμε, αλλά οι λάθος επιλογές μας στοίχισαν. Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, αυτά τα πληρώνεις. Ακόμα και τη διαφορά να κρατούσαμε δεν θα ταν τόσο εύκολο να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση. Τώρα υπάρχει παράθυρο για την τρίτη θέση, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κερδίσουμε την Καβάλα και να κυνηγήσουμε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, που ήταν στους 12 πόντους και πάλι με την απουσία του Μοσχοβίτη».