Σέρρες και Θεσσαλονίκη οι πιo αμφίρροπες… πόλεις

Για λίγο η πορεία τους δεν ήταν… παράλληλη όμως πλέον οι ισορροπίες επανέρχονται. Σήμερα, Σάββατο (ασυνήθιστη όντως ημέρα για Γ΄ Εθνική) έχει προγραμματιστεί να γίνει η τέταρτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Βορρά και από την επόμενη εβδομάδα οι δύο βόρειοι όμιλοι θα συμβαδίζουν και πάλι… (η αντίστοιχη αγωνιστική του 1ου, η 4η , έγινε τη προηγούμενη Κυριακή).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της ασυνήθιστης αυτής αγωνιστικής, το πρωτοπόρο Πευκοχώρι έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή μέσα στην Αγ. Βαρβάρα και επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου, όπου μπορεί μεν να
δυσκολεύτηκε όμως τελικά επικράτησε και αυτό είναι που μετράει… Η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον Απόλλων Καλαμαριάς ευελπιστώντας ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της ενώ η Ελευθερούπολη έχει το πιο εύκολο έργο όλων αφού θα αγωνιστεί κόντρα στον ουραγό Ν. Μαρμαρά.

Λίγο πιο χαμηλά, έχουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντέρμπι ανάμεσα στον αναγεννημένο, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές Ορφέα Ν. Σκοπού, απέναντι στους επικίνδυνους Τιτάνες Δράμας οι οποίοι επίσης προέρχονται από δύο σημαντικές νίκες μετά από μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην ένατη θέση και όποια από τις δύο κερδίσει θα κάνει ένα σημαντικό βήμα στη προσπάθεια της να… προλάβει το τρένο της παραμονής. Στον πρώτο γύρο οι Δραμινοί είχαν κερδίσει με τρείς πόντους και σκορ 69-66.

Είναι δύο και… «καίνε». Στη Θεσσαλονίκη το ένα τοπικό ντέρμπι μπορεί να είναι πιο αμφίρροπο από το άλλο, το ΜαντουλίδηςΜακάμπη από το Φλόγα- Μακεδονικός, δηλ, αλλά σίγουρα μια ενδεχόμενη επιτυχία της Αναγέννησης θα μπορούσε να… ανάψει φλόγες στον αντίπαλο της αναγεννώντας τα δικά της μακρινά δια την ώρα, όνειρα για παραμονή στη κατηγορία.

Η Μακάμπη πάντως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της σε πέντε αγωνιστικές ενώ ο Μαντουλίδης θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι σ’ έναν δυναμικό αντίπαλο του απέναντι στον οποίο
προηγείται μόλις έναν βαθμό!

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

N. Μαρμαράς – Ελευθερούπολη (Σιθωνίας, 18:00)
Αναγέννηση Φλόγας – Μακεδονικός (ΔΑΚ Πολίχνης, 18:00)
ΧΑΝΘ – Απόλλων Καλαμαριάς (ΧΑΝΘ, 18:00)
Ορφέας Ν. Σκοπού – Τιτάνες Δράμας (Ν. Σκοπού Σερρών, 18:00)
Μαντουλίδης – Μακάμπη (Μαντουλίδη, 18:00)
Αγ. Βαρβάρα – Πευκοχώρι (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
ρεπό  η Κομοτηνή