Σέττος: « Από την αρχή γινόταν σωστή δουλειά»

settos-pantelisΚάποιοι φιλόλογοι θεωρούν ότι το όνομα, Κύμη είναι παραφθορά του αρχαίου “Κώμη”. Άλλοι πάλι επιχειρούν να το συνδέσουν με το όνομα κάποιας μυθικής Αμαζόνας. Αντίθετα, οι πραγματιστές πιστεύουν ότι η ρίζα της λέξης ανάγεται στο ουσιαστικό “κύμα”. Οποία και να είναι η αλήθεια, ο Γυμναστικός σύλλογος της περιοχής, με την επιτυχία που πραγματοποίησε τη φετινή σεζόν στην πρώτη του χρονιά στις εθνικές κατηγορίες σίγουρα μπορεί να δώσει τη δική του εξήγηση για όλα τα παραπάνω. Και αυτό γιατί “έκοψε” και “έραψε” στα μέτρα του και αρχές Μαρτίου, πανηγύρισε την άνοδο του στη Β’ εθνική.

Όχι μόνο αυτό, αλλά προσπέρασε σαν… κύμα από όλα τα μέρη του ομίλου αφήνοντας συντρίμμια καθώς κανένας αντίπαλος δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να κάμψει της αντίσταση του. Έτσι με σερί 16-0 προχωρά καμαρωτή σαν… αμαζόνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ευελπιστώντας να κρατήσει και τον τίτλο της αήττητης (κάτι το οποίο έχει καταφέρει μόνο αυτή για την περίοδο 2013-2014 στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ ανδρών στην Ελλάδα).

Για την επιτυχία αυτή αλλά και για το πώς μπήκαν οι βάσεις για την ιστορική άνοδο της τοπικής ομάδας (είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για τον σύλλογο όσο και για ολόκληρη την περιοχή), μίλησε ο αρχηγός του συλλόγου Παντελής Σέττος δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι ευχαριστημένος με την πορεία μας τα τελευταία χρόνια κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτή είναι η τρίτη μου σεζόν εδώ. Από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την άνοδο στη Β’ εθνική και πλέον είμαστε σε ένα σημείο που ουσιαστικά το έχουμε καταφέρει. Μόνο χαρά μπορεί να σου δίνει η παρουσία σου σε μία ομάδα που έχει μάθει να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει. Εκτός από το αγωνιστικό, όμως δίνει μεγαλύτερη αξία στα όσα έχουμε καταφέρει το γεγονός ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση».

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν επαρχιακές ομάδες όπως η Κύμη για το μπάσκετ; «Η παρουσία του Γυμναστικού Συλλόγου κάνει μόνο καλό στην περιοχή. Είναι καλό να ανεβαίνουν αγωνιστικά επαρχιακές ομάδες και για εμάς είναι σημαντικό ότι έχουμε την οικογένεια Θεοδώρου να στηρίζει και να πιστεύει όλο αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο χρόνο με το χρόνο».

Πριν τρία χρόνια όταν αγωνιζόσουν στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ δεν φανταζόσουν ότι θα έφτανες να παίξεις στη Γ’ εθνική και να ετοιμάζεσαι για τη Β’. Τελικά ποιο είναι το επόμενο βήμα; «Σίγουρα από το Β’ τοπικό δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για τη Β’ εθνική. Αυτό έγινε χρόνο με τον χρόνο. Από την αρχή γινόταν σωστή δουλειά, με προγραμματισμό κι η ομάδα κατάφερνε να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Η Β’ εθνική που θα έρθει είναι μία καινούρια κατηγορία. Όπως έγινε φέτος έτσι και του χρόνου θα μπουν ανάλογοι στόχοι».

Εκτός από το οικονομικό τομέα ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; «Μόνο με τα λεφτά δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες. Σίγουρα βοηθάει το οικονομικό, όμως στην Κύμη το συστατικό που κάνει τη διαφορά είναι το καλό κλίμα που υπάρχει κι η χημεία μεταξύ παικτών, προπονητών, διοίκησης. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα κι έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, καθώς με τους συμπαίκτες μου κάνουμε παρέα κι εκτός ομάδας».