Οι ιθύνοντες την Αχαγιά, δεν άφησαν αναπάντητα τα όσα τους καταλόγισε ο Πανελευσινιακός μέσω της ανακοίνωσής του. «Σήκωσε το… γάντι» και παρουσίασε τη δική της άποψη για όλα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι, στοχεύοντας μάλιστα και κατά παράγοντα του συλλόγου της Ελευσίνας, ο οποίος «… ήταν διαρκώς στα κάγκελα της κερκίδας και “λιβάνιζε” ασταμάτητα τους διαιτητές με αποτέλεσμα να παρέμβει αστυνομικός», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Αχαγιάς αναφέρει:
«Μια οφειλόμενη απάντηση
Ο αγώνας της Κυριακής, της ομάδας μας με αντίπαλο την ιστορική και συμπαθής ομάδα της Ελευσίνας, ήταν πραγματικά ένα ντέρμπι με μεγάλη αγωνία που κράτησε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Οι άμυνες και των δυο ομάδων ήταν οι πρωταγωνιστές.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Αχαγιά 82, σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Η διαιτησία ήταν δίκαιη και για τις δυο ομάδες και για του λογού το αληθές το video του αγώνα το αποδεικνύει εμπράκτως όπως και τα φάουλ και οι βολές, που είχαν οι δυο αντίπαλοι. Η Ελευσίνα πέτυχε 24 πόντους ( σχεδόν τους μισούς) από ελεύθερες βολές !!!
Όσον αφορά την συμπεριφορά των διοικούντων της ομάδας μας, απέναντι στους αντίστοιχους των φιλοξενουμένων, δεν έχει συμβεί απολύτως καμία απρέπεια. Αντιθέτως, παράγοντας των φιλοξενουμένων ήταν διαρκώς στα κάγκελα της κερκίδας και “λιβάνιζε” ασταμάτητα τους διαιτητές με αποτέλεσμα να παρέμβει αστυνομικός.
Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμαστε στις εθνικές κατηγορίες, κάνεις ποτέ δεν έχει παραπονεθεί για τη φιλοξενία, άλλα αντιθέτως δεχόμαστε ευχαριστίες.
Θεωρούμε λοιπόν ανεπίτρεπτο σε τέτοια θέματα να γράφονται ανακρίβειες, πολύ δε περισσότερο, να εκτοξεύονται απειλές. Απειλές που δεν τιμούν το άθλημα και το σύλλογο που τις υιοθετεί.
Ευχόμαστε, του χρόνου να βρεθούμε και πάλι, αντίπαλοι στη Β εθνική και να ξαναγίνουν συναρπαστικοί αγώνες».