Σίμος: «Εφικτό το όνειρο μας»

Ο Πόλις συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στον 1ο όμιλο Νότου της Γ’ εθνικής και πλέον η υπόθεση τίτλος και άνοδος είναι στα χέρια του. Η ομάδα της Καλλιθέας έφυγε με το ροζ φύλλο από την έδρα της Νίκης Αμαρουσίου και πλέον ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής με τον Εθνικό. Ο κόουτς των “πράσινων”, Γιώργος Σίμος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη στο Μαρούσι, για το ντέρμπι κορυφής που έρχεται αλλά και για τους στόχους που πλέον έχουν επαναπροσδιοριστεί.

Αναλυτικά:

Για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Νίκης Αμαρουσίου:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά παρότι όλη την εβδομάδα είχαμε αναλύσει τα ατού και τα στοιχεία της Νίκης. Στην αρχή δεν κάναμε τίποτα από όλα όσα είχαμε πει. Η Νίκη μας παρέσυρε στο ρυθμό της και βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμα και με 14 πόντους. Πήγαμε στο ημίχρονο, ηρεμήσαμε, μιλήσαμε και είπαμε ότι αν παίξουμε όπως μπορούμε επιβάλλοντας τον ρυθμό μας τότε μπορούμε να νικήσουμε και εύκολα. Έτσι έγινε κιόλας. Μόλις καταφέραμε και τους φτάσαμε στο σκορ με καλή αμυντική απόδοση ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει για εμάς. Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Με ηγέτη μας τον Σπύρο Παντελιάδη και με όπλο την ευστοχία στις ελεύθερες βολές καταφέραμε να πάρουμε το διπλό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία στη Νίκη Αμαρουσίου. Σε ένα γήπεδο κόσμημα μας φιλοξένησαν άψογα κι εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντίπαλο κόουτς Ραχωβίτσα, για την συμπεριφορά του απέναντι μας».

Για το ντέρμπι κορυφής που έρχεται με τον Εθνικό:

«Σίγουρα θα παίξουμε με λιγότερο άγχος και πίεση γιατί με την Νίκη παίζαμε “τη ζωή μας”. Όποιος κερδίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό κατακτάει και το πρωτάθλημα. Ο Εθνικός είναι παρά πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικό προπονητή, με παίκτες εγνωσμένης αξίας και σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Από την πλευρά μου πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω στην έδρα μας και πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε νικητές στο τέλος».

Για το στόχο της ανόδου και αν υπάρχει πίεση:

«Σίγουρα υπάρχει πίεση και άγχος αλλά αν δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε τότε ας αλλάξουμε άθλημα. Η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι από το κόουτς Ζωντό για να σωθεί σχετικά εύκολα, όμως με την πολύ καλή δουλειά που έγινε και τα αρχικά αποτελέσματα κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της. Είδαμε μετά το τέλος του πρώτου γύρου ότι καμία ομάδα δεν είναι δυνατότερη από εμάς κι ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα “όνειρο” που στην αρχή φαινόταν άπιαστο. Το “όνειρο” της ανόδου μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Έχουμε παίκτες εξαιρετικούς, πιστεύω τους καλύτερους στη κατηγορία και κάθε εβδομάδα είναι ένας πονοκέφαλος ποιος θα μείνει εκτός δωδεκάδας. Αυτό σημαίνει πολλά για το βάθος που υπάρχει. Έχουμε έναν πρόεδρο, τον Κώστα Τσουμάνη, που ξέρουμε ότι τρέχει κάθε ημέρα για εμάς και όλοι η ομάδα του αφιερώνει τη νίκη επί της Νίκης Αμαρουσίου».