Σίμος: «Η μεγαλύτερη επιτυχία»

Ο Πόλις συνεχίζει να γράφει “χρυσές” σελίδες στο βιβλίο της σύντομης ιστορίας του. Η ομάδα της Καλλιθέας κατάκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στον 1ο όμιλο Νότου κι από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Σίμος, ξεκίνησε τη σεζόν ως συνεργάτης του Παναγιώτη Ζωντού, όμως στο τέλος χρειάστηκε η δική του καθοδήγηση ώστε ο Πόλις να κάνει το 6 στα 6 και να κλειδώσει την άνοδο. Ο κόουτς Σίμος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)

Αναλυτικά:

Για την άνοδο στην Β’ εθνική:
“Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι για την άνοδο ειδικά έτσι όπως ήρθε, καθώς ξεκινήσαμε την χρονιά με στόχο να μείνουμε άνετα στην κατηγορία. Στην πορεία είδαμε μετά από σημαντικές νίκες ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και βάλαμε ως στόχο πρώτα τη 2η θέση και μετά αν ήταν δυνατό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όπως κι έγινε. Eίχαμε τύχη και ικανότητα, καθώς μετά από τις 2 συνεχόμενες ήττες από Αγρίνιο και Χαλάνδρι όντας στο -1 από τον Εθνικό καταφέραμε με ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών να βγούμε πρωταθλητές.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι από τον κόουτς Παναγιώτη Ζωντό με συνεργάτη εμένα. Η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα και του ανήκει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς, Ντίνο Καλαμπάκο, που μέσα στο λίγο διάστημα που έκατσε στο πάγκο πρόσφερε πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου Παναγιώτη Λούντζη, που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, τον πολύπειρο γυμναστή μας, Απόστολο Αρσένο, τον έφορο και στατιστικολόγο μας , Ριχάρδο Κωνσταντίνο και φυσικά την διοίκηση που μου έδωσε την δυνατότητα να κοουτσάρω αυτή την ομάδα κι όλοι μαζί να καταφέρουμε να φτάσουμε στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της”.

Για την πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
“Ο όμιλος ήταν αρκετά δύσκολος. Θεωρώ ότι κλειδί όλου του πρωταθλήματος ήταν ποια ομάδα θα μπορούσε να κρατήσει αλώβητη την έδρα της και θα κατάφερνε να πάρει σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Υπήρχαν δυνατές επαρχιακές έδρες όπως το Αγρίνιο, η Ζάκυνθος, η Καλαμάτα, το Αίγιο και φυσικά οι αθηναϊκές ομάδες όπως ο Εθνικός, η Νίκη Αμαρουσίου, το Γαλάτσι και το Χαλάνδρι όπου ο καθένας εντός έδρας μπορούσε να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Τρανό παράδειγμα σε αυτό αποτελεί το Χαλάνδρι που παρότι κινδύνευε νίκησε εμάς και τον Εθνικό εντός.

Γενικά θεωρώ σημαντικό στην πορεία μας ότι κρατήσαμε την έδρα μας και κάναμε σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, καθώς είχαμε σταθερή πορεία όλη τη χρονιά, παίξαμε όμορφο μπάσκετ και στα κρίσιμα παιχνίδια οι παίκτες μου είχαν ψυχή”.

Για τον Πόλις που θα βρίσκεται για πρώτη φορά στη Β’ εθνική:
“Ακόμα είναι νωρίς και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε. Μόλις τελειώσει τυπικά το πρωτάθλημα θα ηρεμήσουμε και θα κάτσουμε να συζητήσουμε για του χρόνου. Σίγουρα η Β’ εθνική είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αλλά όπως έχει αποδείξει η ιστορία αυτής της ομάδας (σ.σ. Πόλις) κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Φυσικά δεν ονειροβατούμε, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους και βάσει των νέων δεδομένων κάθε ομάδα προγραμματίζει ανάλογα με τη δυναμική της”.