Σαββάτης: «Πρέπει να προσγειωθούμε άμεσα»

Ο Ικαρος Καλλιθέας έκανε την έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 μέχρι τώρα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Ο assistant coach του Ικάρου, Παναγιώτης Σαββάτης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του, αναφερόμενος τόσο στη σημασία της βαριάς ήττας που προηγήθηκε από τον Ολυμπιακό, όσο και στη δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Σαββάτης:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Ήταν μια σπουδαία νίκη για την ομάδα και την ιστορία της. Πρέπει, όμως, να την ξεπεράσουμε άμεσα. Τα ματς που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο για την πορεία του Ικάρου είναι τα επόμενα».

Για την αντίστοιχη νίκη που είχε σημειώσει η Καβάλα με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο και το αρνητικό σερί που επακολούθησε:

«Το έχουμε κουβεντιάσει με τα παιδιά. Το έχει τονίσει ο κόουτς,. Οι συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές, αλλά η Καβάλα υπέστη εγκεφαλική ζημιά μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Πάντα μια μεγάλη νίκη ανάλογου γοήτρου καμιά φορά σε απογειώνει. Και πρέπει να προσγειωθείς άμεσα, πριν προσγειωθείς σκληρά».

Για το τι άλλαξε μέσα σε μια βδομάδα:

«Το ένα στοιχείο ήταν η αλλαγή του Βρκιτς που αγωνίστηκε για πρώτη φορά. Η ομάδα συνέχισε να δουλεύει όπως δούλευε και πήγε βήμα-βήμα. Ούτε υπερ-απογοητεύτηκε μετά την κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ούτε υπερ-ενθουσιάζεται τώρα. Δουλέψαμε και σε κάποια θέματα τακτικής, διορθώνοντας κάποια πράγματα. Τελικά καταφέραμε να παίξουμε πιο απελευθερωμένα στην επίθεση, μίλησε ο προπονητής στους παίκτες και ξεπεράσαμε την βαριά ήττα, συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται ούτως ή άλλως».

Για τα τακτικά σημεία που έκριναν την αναμέτρηση:

«Έπαιξαν ρόλο τα ποσοστά ευστοχίας: είχαμε 7/10 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο κι ο Παναθηναϊκός είχε 1/9. Επίσης οι αντίπαλοι μας ήταν άστοχοι στις βολές, ειδικά όταν κάναμε φάουλ στους ψηλούς. Τα γκαρντ μας από την άλλη ήταν απόλυτα εύστοχοι από τη γραμμή στο τέλος. Επαιξε ρόλο κι η προσωπικότητα που έβγαλαν ορισμένοι παίκτες, που δημιούργησαν μέσα από την τακτική μας κάποιες προσωπικές φάσεις. Πάνω από όλα, όμως, μέτρησε η πολύ καλή άμυνα που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. . Ήταν μια νίκη με γόητρο για το σύλλογο, αλλά τώρα καλούμαστε να προσγειωθούμε άμεσα και να κοιτάξουμε τη συνέχεια στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Δράμα που ακολουθεί».