Σαμόλης: «Κερδίσαμε την χαμένη μας εμπιστοσύνη»

samolisΟ τεχνικός του Διαγόρα Δρυοπιδέων, Σπύρος Σαμόλης, έπειτα από τη νίκη της ομάδας του, κόντρα στην Πεύκη, για την Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών, μέσω δηλώσεών του, στάθηκε στο γεγονός πως τα σημαντικά της σεζόν έρχονται στην τελική ευθεία, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τι τον συνδέει με τον κόουτς Ρόμπερτ Σγούρο, τον οποίο, πρόσφατα άλλωστε, βρήκε απέναντι του.  Ενδεικτικά, λοιπόν, ο προπονητής του Διαγόρα, είπε πως: «Η νίκη αυτή ήταν μεγάλη και σημαντική για την ομάδα μας. Κερδίσαμε παίρνοντας και την διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου, κερδίσαμε ουσιαστικά όμως, την χαμένη μας εμπιστοσύνη, κυρίως απέναντι στους εαυτούς μας και στις ικανότητές μας, ως σύνολο. Ημασταν ενωμένοι, με ενεργή συμμετοχή όλων των παικτών, πανηγυρίζαμε όλοι μαζί και αυτό είναι το πιο σημαντικό κέρδος, που θέλουμε να κρατήσουμε. Η νίκη μάς δίνει δύναμη για την δύσκολη και κρίσιμη συνέχεια, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, όπως τον τελευταίο καιρό. Και αυτό, για να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έρχονται, στα πλέι οφ ειδικότερα, όπου και θα κρίνουν την χρονιά.

Συνεχίζοντας, ο κόουτς Σαμόλης, που βρίσκεται παράλληλα και στον πάγκο της Νέας Ιωνίας, δήλωσε: «Φυσικά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που με έφερε στον Διαγόρα, τον κ. Νίκο Χούρσογλου, όπως και στον πρόεδρο, Γιαννούλη Καλλίλα, που με εμπιστεύθηκε για την θέση. Υπάρχει και ιδιαίτερο βέβαια δέσιμο με την ομάδα και εμένα, αφού η καταγωγή μου είναι από την Κύθνο, όπως οι ρίζες του σωματείου (σ.σ. ο εκ της νήσου των δυτικών Κυκλάδων ορμώμενος, αοιδός, Σταμάτης Γονίδης, ποιος ξέρει, ίσως μελοποιήσει και τον ύμνο της ομάδας)».

Και κλείνοντας, ο Σπύρος Σαμόλης, συμπλήρωσε: «Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, μιας και μου δίνετε την ευκαιρία, δημόσια, τον κόουτς της Πεύκης, Ρόμπερτ Σγούρο, γιατί ήταν εκείνος που πριν δυόμιση χρόνια μεσολάβησε, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και ξεκίνησα την καριέρα μου ως πρώτος προπονητής σε επίπεδο Ανδρών. Το όλο στόρι ξεκίνησε από τις μέρες που είχα ως προπονητής, τον γιο του στα Μίνι του Ψυχικού και κατόπιν, ο ίδιος, με πρότεινε στον Αγιο Θωμά, όπου κι εκείνος εργάστηκε. Στις μέρες μας και ειδικά στο χώρο του μπάσκετ, είναι πολύ σπάνιο να λες καλά λόγια για συνάδελφό σου, αλλά εκείνος αποδεικνύει το ήθος του κι εγώ τον σέβομαι και τον εκτιμώ».