ergotelis-geraΠιο εντυπωσιακά δεν θα μπορούσε να μπει στο νέο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης. Η κρητική ομάδα συνέτριψε τη Γέρα με 94-65 στο ματς που άνοιξε την αυλαία όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και εν προκειμένω του 2ου νότιου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν 51-32 στο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο από το σύλλογο της Μυτιλήνης , που πήγε στην Κρήτη μόνο με οκτώ παίκτες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα είδε και τον Παρδακά να αποχωρεί από το παιχνίδι, λόγω σύγκρουσης με τον Χαλκιαδάκη (κεφάλι με κεφάλι), που επίσης  δεν επέστρεψε στο γήπεδο.

Όσον αφορά τη ροή του ματς οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Οι περιφερικοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους δίνοντας γρήγορο ρυθμό, κουράζοντας έτσι τους 5 βασικούς παίκτες του Καραμβαλή, οι οποίοι αγωνίστηκαν σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά Πάτσιος και Ζεστός προσπάθησαν είτε με ενέργειες   είτε με πάσες προς τον Οτουντζίδη, ο οποίος κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα (25 πόντους), να βγουν μπρωστά, παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να αποσυντονίσουν το σύνολο του Μακράκη. Έτσι  η ομάδα της Κρήτης πήρε μια άνετη νίκη και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις τη φετινή σεζόν.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 94-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 51-32, 66-42, 94-65
Οι διαιτητές: Στρέμπας-Ουσταμπασίδης
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Δαγαλάκης 8 (1), Σκάνδαλος 4, Χαλκιαδάκης 3 (1), Ξενάκης 22 (2), Κρουσταλάκης 4, Σταμάτης 14 (1), Κωτούλας 8 (2), Βασιλειάδης 10 (2), Μπουντούρογλου, Αρναουτάκης 6, Κομψέλης 1, Καραλής 14 (2).
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Καραμβάλης): Σταμούλης, Γκιζέλης 4, Μπουμπουλέντας 2, Ζεστός Γ. 10, Ζεστός Γρ. 8, Πάντσιος 17 (1), Παρδακάς, Οτουντζίδης 25.