Σεμινάριο προπονητικής απ’ τον Απόλλωνα Πάτρας

Το γιορταστικό του πρόσωπο βάζει ο Απόλλωνας Πάτρας, ενόψει των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ετοιμάζει είναι και τριήμερο σεμινάριο προπονητικής. Ένα σεμινάριο, το οποίο οι «μελανόλευκοι» προσφέρουν δωρεάν σε όποιον προπονητή ή αθλητή ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει και σε αυτό θα διδάξουν μεταξύ άλλων κι οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Μίσσας και Γιάννης Γιαννόπουλος. Δεν θα είναι, πάντως οι μόνοι, καθώς οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να προσκαλέσουν κι άλλους ακόμη αξιόλογους προπονητές και στελέχη που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους σε όποιον δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτό το σεμινάριο προπονητικής, που ξεκινά στις 27/12 και θα ολοκληρωθεί στις 29/12.

Πέρα, πάντως απ’ το σεμινάριο προπονητικής οι διοικούντες τον Απόλλωνα Πάτρας, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους υπό την επωνυμία «Γιορτή του Παιδιού – Χριστούγεννα 2012». Έτσι απ’ το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν τη συγκέντρωση παιχνιδιών, τα οποία και θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης πριν τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «μελανόλευκων», τόσο για το σεμινάριο, όσο και για τις λοιπές εκδηλώσεις τους αναφέρουν:
«Ο Απόλλωνας Πάτρας ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Γιορτή του Παιδιού – Χριστούγεννα 2012» που θα περιλαμβάνει αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί σεμινάριο προπονητικής για μικρές ηλικίες (υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑ-Η), από 27-29 Δεκεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα του προπονητικού σεμιναρίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 27/12/2012:

15.00 Κήρυξη έναρξης σεμιναρίου από τον πρόεδρο του Απόλλωνα Πάτρας,

Ανδρέα Μολφέτα

15.10 Χαιρετισμός Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη (πρόεδρος Απολλωνιάδας)

15.20 Χαιρετισμός Τάκη Τσαγκρώνη (Γ.Γ. ΕΟΚ – πρόεδρος ΕΣΚΑ-Η)

15.30–17.00 Τάκης Πετρόπουλος (Καθηγητής φυσικής Αγωγής, προπονητής

μπάσκετ και τεχνικός διευθυντής υποδομών του Απόλλωνα Πάτρας) με θέμα: «Μακροπρόθεσμος προγραμματισμός προπόνησης αναπτυξιακής φάσης»

17.15–18.15 Αγγελική-Ζωή Σπηλιωτοπούλου (Λογοθεραπεύτρια) με θέμα:

«Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα /

ΔΕΠΥ»

 

Παρασκευή 28/12/2012:

10.00-11.15 Κώστας Βαλουξής (Διατροφολόγος), με θέμα: «Διατροφή μικρών

αθλητών»

11.30-12.45 Βασίλης Βαλαχάς (Καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής

βόλεϊ), με θέμα: «Σχέσεις προπονητή-αθλητών-γονιών»

15.00-16.30 Νίκος Βουρνάς (Προπονητής μπάσκετ)*, με θέμα: «Εισαγωγή

στην άμυνα man to man»

16.45-18.15 Κώστας Πετρόπουλος (Καθηγητής φυσικής αγωγής, πρώην

Προπονητής εθνικής Ελλάδας ανδρών μπάσκετ), με θέμα:

«Μεθοδολογία διδασκαλίας του σουτ»

 

Σάββατο 29/12/2012:

11.00-12.30 Γιάννης Γιαννόπουλος (Ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ),

με θέμα: «Επιθετικές συνεργασίες δύο παικτών»

12.45-14.15 Κώστας Μίσσας (Προπονητής εθνικής Ελλάδας γυναικών

μπάσκετ)*, με θέμα: «Επιθετικές ενέργειες τριών και τεσσάρων

παικτών – Scouting»

15.00 Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής – Λήξη σεμιναρίου

(* Έχουν προσκληθεί και αναμένεται επιβεβαίωση)

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο οργανωτικού, Γιάννη Μπαζίνα, στο τηλέφωνο: 6944841662.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου προπονητικής είναι δωρεάν και απευθύνεται σε προπονητές και αθλητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την προπονητική. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο διοικητικοί παράγοντες και γονείς αθλητών.

 

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παράλληλα, οι αθλητές, προπονητές και μέλη της διοίκησης του Απόλλωνα Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή του Παιδιού – Χριστούγεννα 2012», θα προβάλουν μηνύματα αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο μέσα από μια σειρά φιλανθρωπικών ενεργειών.

Από το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε η συγκέντρωση παιχνιδιών (στη Γραμματεία του συλλόγου), τα οποία θα δοθούν σε ιδρύματα της πόλης πριν τα Χριστούγεννα. Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου, αθλητών της ανδρικής επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ, προπονητών και αθλητών των υποδομών, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ιδρύματα και συλλόγους για παιδιά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών».