“Σενεγάλη και πρόκριση”

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην Οστράβα καλώς ή κακώς χωρίς ψηλή στο ρόστερ. Επόμενο λοιπόν είναι να γίνεται πιο δύσκολο το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και πιο εύκολο του αντιπάλου. Πάνω σε αυτό το κομμάτι στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας στις δηλώσεις του μετά την ήττα της εθνικής από την Γαλλία.

«Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε με μία ψηλή ομάδα σε σχέση με εμάς. Στο μπάσκετ πρέπει να σκοράρεις όχι να παίζεις μόνο άμυνα. Στη επίθεση είχαμε πρόβλημα και η Μάλτση δεν μπήκε δυνατά και την πίεσαν πολύ»,  σχολίασε αρχικά ο Κώστας Μίσσας και κατέληξε:

«Χρειαζόμασταν σκορ και από τις άλλες παίκτριες. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι με τη Σενεγάλη που από την αρχή ο στόχος μας είναι να το κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Με τη σειρά της η Τούλα  Καλέντζου ανέφερε:  «Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Τίποτα δεν πήγε καλά από αυτά που είπαμε στην προπόνηση. Όταν παίζεις με την πρωταθλήτρια Ευρώπης πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά. Εμείς σήμερα δεν τα καταφέραμε».