Σερέλης: «Ο τραυματισμός του Σάκη μας έχει συσπειρώσει»

Παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάκρεια της σεζόν έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις, αφού πρωταγωνιστεί στην κατηγορία. Ο λόγος για το Λαύριο, το οποίο βρίσκεται μέσα στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.  Ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Σερέλης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό, για τη σημαντική απώλεια του Σάκη Γιαννακόπουλου, αλλά και για την εικόνα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Για το ματς με τον Πανερυθραϊκό: «Η αλήθεια είναι πως εξελίχθηκε σε εύκολο παιχνίδι. Επειδή είχαμε τον τραυματισμό του Γιαννακόπουλου και του Καρβούνη ήμασταν λίγο επηρεασμένοι, όμως τελικά αυτό μας βγήκε κατά κάποιο τρόπο σε “καλό”, αφού μας έκανε πιο δυνατούς και νικήσαμε αρκετά εύκολα».

Για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της ομάδας του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία: «Η πορεία μας είναι πάρα πολύ καλή, αν και από την αρχή πιστεύαμε πως δεν θα κινδυνεύαμε. Η σταθερότητά μας είναι πολύ σημαντική και έχουμε φτάσει στο σημείο να διεκδικούμε ακόμα και την άνοδο».

Για το σοβαρό τραυματισμό του Σάκη Γιαννακόπουλου: «Πιστεύω πως θα επηρεάσει, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Κάνει πολλές δουλειές πάνω στο γήπεδο και τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί ένα βασικό μας γρανάζι. Βέβαια, ο τραυματισμός του έχει συσπειρώσει την ομάδα και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του όσο καλύτερο μπορούν, παίζοντας και γι’ αυτόν».

Για το πρωτάθλημα της Α2: «Κάθε αγωνιστική είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και αμφίρροπη. Βέβαια, από μπασκετικής άποψης όσο πάει και χειροτερεύει. Σαν ενδιαφέρον και σαν ανταγωνισμός είναι σε υψηλό επίπεδο. Πάντως, η Α2 αξίζει μεγαλύτερης προσοχής για να ανέβει ξανά».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Δεν διαφέρει και τόσο από την ελληνική κοινωνία. Βαδίζαμε σε όχι και τόσο καλό δρόμο, κάτι που βγαίνει στην επιφάνεια. Είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα, καθώς η βιτρίνα μας με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ καλή. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν παίκτες σε νεαρές ηλικίες που έπαιρναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα τους. Τώρα δικαίως ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία».