Σερέλης: «Aνανέωση σε όλα»

Επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την πορεία του Λαυρίου στην άγνωστη για αυτό Α2 εθνική γιατί παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ηομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία με ομολογουμένως αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ακόμα πιο ψηλά, όμως εν τέλει η απειρία του ήταν το αγκάθι που στοίχισε τις βλέψεις του. Τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα άφησαν ομολογουμένως μια πικρή γεύση στους “κυανοκίτρινους” που όμως δεν βάζουν φρένο σε στόχους που έχουν θέσει οι ιθύνοντες της ομάδας.

O τεχνικός του συλλόγου μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαυρίου κάνοντας τον απολογισμό, ενώ παράλληλα ανέφερε για το τι πρόκειται να συμβεί την επομένη μέρα

– Τι αποκόμισε το Λαύριο από τη φετινή αγωνιστική σεζόν, που ήταν και η πρώτή του στην Α2;

Ήταν ένα καλό “μάθημα” για την ομάδα η φετινή σεζόν, καθώς δεν είχε ξαναπαίξει στην Α2. Αγωνιστικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά, απλά είχαμε ένα τελείωμα λίγο πικρό που μας ενόχλησε.

– Όλοι αναφερόμενοι στο Λαύριο θεωρούν ότι η ομάδα θα έπρεπε να πανηγυρίζει καθώς είχε μια επιτυχημένη σεζόν.

Ναι, αγωνιστικά είναι επιτυχημένη, αλλά είμαστε λίγο στενοχωρημένοι γιατί δεν τελειώσαμε όπως θέλαμε, κάναμε μερικές συνεχόμενες ήττες, υπήρξαν και κάποια προβλήματα διοικητικά που μας κράτησαν λίγο πίσω, αλλά συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας.

– Το Λαύριο κατέλαβε την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πόση ικανοποίηση προσφέρει αυτή η θέση σε εσάς;

Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο ψηλά. Όχι ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι απ’ αυτά που πετύχαμε, απλά αποδείξαμε πως είχαμε τις δυνατότητες και τις βάσεις να βρισκόμαστε ακόμη και στη 2η θέση. Βέβαια, είχαμε και πολύ σημαντικές απουσίες που μας κόστισαν πολύ μέσα στη χρονιά, όπως του Σάκη(Γιαννακόπουλου) και του Νίκου(Ψυλέα).

Μεσούσης της περιόδου τραυματίζεται σοβαρά ο αρχηγός της ομάδας Σ.Γιαννακόπουλος και 5 αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ν. Ψυλέας αποχωρεί τραυματίας, χωρίς να είναι σε θέση να βοηθήσει στα κρίσιμα, όπως αποδείχτηκε, παιχνίδια που απέμεναν. Πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι απουσίες για το Λαύριο;

Τα τελευταία 4 – 5 χρόνια η ομάδα είχε μάθει να λειτουργεί έχοντας ως βάση αυτά τα δύο παιδιά, τα οποία επωμίζονταν σχεδόν το 70% με 80% των επιθέσεων μας. Ξαφνικά αυτό το 80% αγγίζει σχεδόν το μηδέν και εσύ καλείσαι να βρεις λύσεις στη μέση της χρονιάς. Σε συνδυασμό και με τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που είχαν προκύψει, τα οποία επηρέαζαν αρκετά τη λειτουργία της ομάδας, κάτι τέτοιο αποδεικνυόταν εξαιρετικά δύσκολο.

Νιώσατε να πελαγώνετε κάποια στιγμή από τα πολλά προβλήματα και τις καταστάσεις που χρειάστηκε να διαχειριστείτε;

Όχι, δεν πελαγώνεις, απλά διαπιστώνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα, που είχαμε και συνεχόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

– Τι φέρνει η επόμενη μέρα της τελευταίας αγωνιστικής για το Λαύριο;

Για μένα είναι μια μέρα που πρέπει να φέρει σε όλους τους ανθρώπους του Λαυρίου, υποχρέωση και ευθύνη . Σε εμάς τους προπονητές, που είμαστε χρόνια μαζί με τον Σ. Παραλίκα, αλλά κυρίως σε διοικητικό επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσει αυτή η ομάδα, διότι ακόμα και στην πρώτη της χρονιά στην Α2 χωρίς να αλλάξει πολύ το ρόστερ της, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, απλά οφείλει να συνεχίσει στην κατηγορία και αν καταφέρει να πετύχει και την άνοδο, καλώς να έρθει! Και φυσικά δεν χρειάζεται να χαλάσει όλη αυτή η ιστορία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Τόσο σε επίπεδο κάποιων προσώπων που παραμένουν τα ίδια πολλά χρόνια, από ιδρύσεως της ακόμα, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο αφού τα περισσότερα παιδιά αγωνίζονται στο σύλλογο τα τελευταία 5-6 χρόνια. Για παράδειγμα ο Κ. Μουράτης είναι Λαυριώτης, ο Μ. Περράκης ξεκίνησε από πολύ μικρός αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά είναι αρκετά χρόνια μαζί μας. Αυτό είναι μια επιτυχία της ομάδας και αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο.

– Υπάρχει η σκέψη που λέει ότι, ενδεχομένως, να αλλάξουν κάποια πρόσωπα στην ομάδα?

Φυσικά και υπάρχει, όλα αλλάζουν, αν και το κατά πόσο γίνεται αυτό, είναι σχετικό. Ούτως ή άλλως, όμως, ανανέωση σε όλα τα πράγματα πρέπει να γίνεται ώστε να υπάρχει και εξέλιξη.

– Ωστόσο κάθε ανανέωση για να λειτουργήσει προϋποθέτει και ένα βασικό κορμό…

Αγωνιστικά πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε ένα σταθερό κορμό στην ομάδα και να προχωρήσουμε με αυτόν. Το κομμάτι όμως που δίνει σταθερότητα σε μια ομάδα είναι το διοικητικό. Εκεί θα εστιάσουμε όλοι και πιστεύω ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν για το μέλλον που αξίζει, και επιβάλλεται, να έχει αυτή η ομάδα.