Σε αναζήτηση ομοσπονδιακού προπονητή η ΕΟΚ!

Το… όνειρο δεν κράτησε αρκετά με τον Δημήτρη Ιτούδη και την ανάληψη των καθηκόντων του στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Η ΕΟΚ κι ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν είχαν plan B όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αλλά τώρα αναγκάζονται να το δημιουργήσουν! Κι αυτό διότι η συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτουδη μπορεί να έγινε με όλες τις απαραίτητες… τυμπανοκρουσίες, όμως ουδείς υπολόγισε έναν αστάθμητο παράγοντα, που «τίναξε» τα πάντα στον αέρα…

Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι γεγονός ότι έχει επηρεάσει τα πάντα στη ζωή όλων ανά την υφήλιο. Και τα «απόνερά» του έχουν επιπτώσεις και στο αθλητικό γίγνεσθαι. Οι ρωσικοί σύλλογοι ήδη έχουν βρεθεί στο περιθώριο των μεγάλων διοργανώσεων, οι Ρώσοι αθλητές παλεύουν για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε κάποιο μεγάλο event, ενώ η Ρωσία γενικότερα βιώνει το εμπάργκο που έχει αποφασιστεί από τους ισχυρούς. Με τη ρωσική πλευρά να βγάζει τους δικούς της «άσους» στο τραπέζι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείχνει ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η εντολή του για πληρωμή του φυσικού αερίου που εξάγεται από τη Ρωσία σε ρούβλια, είναι μόνο μία από τις κινήσεις που έχει αποφασίσει να κάνει ο Πούτιν στη «σκακιέρα» που έχει στηθεί.

Είπαμε είναι μία μόνο… Διότι πέρα από αυτή, έχει δώσει και μία σειρά από άλλες εντολές στους υπουργούς του, με τις οποίες θέλει να δείξει ότι συνεχίζει να διαθέτει δυναμική. Κι ως γνωστόν η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει δημιουργήσει κι έναν κατάλογο ξένων κρατών και εδαφών που διαπράττουν μη φιλικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, των εταιρειών και των πολιτών της και σε αυτόν τον κατάλογο συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Κι εδώ είναι το «κλειδί» του προβλήματος που προέκυψε για την ομοσπονδία μπάσκετ. Στις εντολές που έχει δώσει ο Πούτιν έχει κάνει ξεκάθαρο ότι στις χώρες που συγκαταλέγονται στον συγκεκριμένο κατάλογο, δεν θα πρέπει να γίνεται καμία χάρη και καμία παραχώρηση! Όπως αυτή που έκανε ο Βατούτιν κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανάβοντας το «πράσινο φως» στον Ιτούδη για ν’ αναλάβει την εθνική Ελλάδας. Τα στελέχη του υπουργείου αθλητισμού της Ρωσίας έσπευσαν λίγες μέρες μετά το «γάμο» να ζητήσουν το… διαζύγιο αυτό, με την ρωσική ομάδα να μην μπορεί να αρνηθεί να το πράξει. Ο Βατούτιν θέλοντας και μη, ανέλαβε το δύσκολο έργο να ενημερώσει αρχικά τον Έλληνα προπονητή για την απόφαση και εν συνεχεία την ομοσπονδία και τον πρόεδρό της. Άπαντες έμειναν άναυδοι από αυτή την αλλαγή πλεύσης, αλλά ήταν αδύνατο να πάνε κόντρα στα θέλω του ρωσικού οργανισμού. Ο οποίος, άλλωστε στηρίζεται στο έπακρο από την κυβέρνηση της Ρωσίας και σε καμία περίπτωση δεν θα χαλούσε το χατίρι στα… θέλω και τις εντολές που έδωσε ο Πούτιν. Και μ’ αυτά και μ’ εκείνα η Ελλάδα ψάχνει και πάλι για προπονητή, με τα ονόματα να πέφτουν βραδιάτικα στο τραπέζι και τους αρμόδιους ν’ ανασκουμπώνουν μανίκια για να βρουν την διάδοχη κατάσταση…

Updated

Επειδή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανησύχησαν με το εν λόγω δημοσίευμα, θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους φίλους του μπάσκετ, αλλά και της επίσημης αγαπημένης μας, της εθνικής ομάδας μπάσκετ, αναφέροντας ότι όλο το… ρεπορτάζ αποτελεί έμπνευση φαντασίας κι δημιουρήθηκε στο πλαίσιο του εθίμου του πρωταπριλιάτικου ψέματος. Να ευχηθούμε σε όλους καλό μήνα και με υγεία πάνω απ’ όλα.