Σε… αναμένα κάρβουνα!

Στην Τρίπολη θα μονομαχήσουν για να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις, στον Λαγκαδά και στην Ερυθραία θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη σωτηρία, οι περισσότεροι όμως θα έχουν το μυαλό τους στην Πάτρα! Σε… αναμένα κάρβουνα βρίσκονται οι περισσότερες ομάδες λίγο πριν από την 19η αγωνιστική, αφού με εξαίρεση τον ΚΑΟΔ και το Ρέθυμνο (είναι ξεκάθαρα τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη), στα υπόλοιπα έξι γήπεδα της κατηγορίας η κατάσταση είναι μάλλον ρευστή.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Ν. Ερυθραίας, 17:30)

Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες αφού τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Ο Πανερυθραϊκός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς που θα τον φέρουν πιο κοντά στην παραμονή. Οι «πορτοκαλί» έχοντας πολύ καλή ψυχολογία μετά την επιτυχία επί του Αρκαδικού και χωρίς προβλήματα θα παλέψουν για τη δεύτερη σερί νίκη που θα τους διατηρήσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Τρίπολης, 17:30)

Ισως το πιο δυνατό παιχνίδι της αγωνιστικής με τον τέταρτο Αρκαδικό να αντιμετωπίζει το πέμπτο Λαύριο. Οι Αρκάδες θα επιδιώξουν να ρεφάρουν την ήττα στην Πάτρα και να παραμείνουν σε μικρή απόσταση από τις πρώτες θέσεις, ενώ η ομάδα του Χρήστου Σερέλη χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της ανόδου. Αμφίβολος για τους γηπεδούχους είναι ο Γιώργος Μπρόζος, ενώ το θετικό για το Λαύριο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ (ΔΚΓ Ρεθύμνου, 17:30)

Θεωρητικά το Ρέθυμνο θα έχει εύκολο απόγευμα απέναντι στον τελευταίο του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΑΓΟΡ δεν έχει περιθώρια να σκεφτεί καν το ενδεχόμενο ήττας, αφού καταδιώκει τους Ικαρους Σερρών για το δεύτερο «εισιτήριο» που οδηγεί στην Α1. Η Νήαρ Ηστ, από τη μεριά της, ακόμα ψάχνει το πρώτο της ροζ φύλλο μακριά από την Καισαριανή. Επειτα από 18 αγωνιστικές είναι η μοναδική ομάδα χωρίς εκτός έδρας νίκη στην κατηγορία (0-9).

ΚΑΟΔ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ( Κραχτίδη, 17:30)

Να πετύχουν τη 17η σερί νίκη τους θέλουν οι Δραμινοί, απέναντι στην ομάδα της Αμαλιάδας που μετράει 3 σερί ήττες και «ψάχνει» απεγνωσμένα βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Παρά το πρόβλημα του Θοδωρή Πανάρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πάρει κανονικά χρόνο συμμετοχής, ενώ από την αντίπερα όχθη δεν πρόκειται να αγωνιστεί πάλι ο Δημήτρης Αποστολόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Περιβόλας, 17:30)

Δύσκολο αναμένεται το έργο των Ικάρων στην Πάτρα, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Α2. Οι Σερραίοι θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα άνοδος, γι αυτό το λόγο και το διπλό θεωρείται επιβεβλημένο στην Περιβόλα. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, θέλει να πάρει τους δύο βαθμούς και ουσιαστικά να βρεθεί πολύ κοντά στην παραμονή, αν και μετά τις 3 νίκες στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει αποσπαστεί κατά τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (ΔΑΚ Κατερίνης, 17:30)

Να πάρει τη ρεβάνς από το παιχνίδι του πρώτου γύρου θέλει ο Πιερικός Αρχέλαος (71-68). Οι γηπεδούχοι έχουν αβαντάζ λόγω δυνατής έδρας, ενώ στα «συν» είναι ότι δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα. Από την άλλη, οι «ροσονέρι» καλούνται να πορευτούν χωρίς τον Νίκο Μίχαλο, κάτι που βέβαια που συμβαίνει εδώ και τρεις εβδομάδες…

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Λαγκαδά, 17:30)

Δυνατό ματς αναμένεται στον Λαγκαδά με τις δύο ομάδες να έχουν από 26 βαθμούς και να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή τους. Ο Ερμής θέλει και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στο κλειστό του Υμηττού (86-82), ώστε να βάλει οριστικά από κάτω τούς αντιπάλους του. Χωρίς προβλήματα ο σύλλογος του Λαγκαδά, σε αντίθεση με τον Αμύντα που δεν υπολογίζει τον Κώστα Μπούτρο. 

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Αργους, 17:30)

Με πολλά προβλήματα πηγαίνει στο Αργος ο Πανελευσινιακός, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έσπασε ένα σερί 5 ηττών, αλλά έχει ακόμα μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας. Οι Τύρλας, Σιγγούνας έχουν τεθεί νοκ άουτ, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Σωκράτης Μαναβόπουλος, Χρήστος Δεληγιάννης. Χωρίς προβλήματα είναι από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, που προέρχεται από τη σημαντική, όσο και δραματική, νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά.