Σε Ηράκλειο και Ελευσίνα η “Τάπα στη Βία”!

Στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Ελευσίνα θα διεξαχθούν φέτος τα τουρνουά “3 on 3” που διοργανώνει ο ΠΣΑΚ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το… κεντρικό σύνθημα των τουρνουά είναι “Τάπα στη βία” και οι ημερομηνίες διεξαγωγής οι 22-23 Ιουνίου (Ηράκλειο) και 29-30 Ιουνίου (Ελευσίνα).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, αντιτίθεται σε κάθε πράξη βίας, σε κάθε ενέργεια που πλήττει τον αθλητισμό. Εμείς, όσο περνά από το χέρι μας θα απαντάμε με μπάσκετ, συνεχίζοντας το θεσμό των τουρνουά 3on3, που φέρνουν στα γήπεδα αυτούς που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, καταδικάζοντας τη βία.

Για ακόμη μία χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ετοιμάζονται να ‘’γεμίσουν’’ με μπασκέτες τις γειτονιές μας και να φέρουν την πορτοκαλί θεά κοντά σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλο της. Στόχος μας είναι, το μπάσκετ και οι αθλητές του, να έρχονται κάθε χρόνο όλο και πιο κοντά στον κόσμο και τους φιλάθλους, βροντοφωνάζοντας, πως ο αθλητισμός έχει ουσιαστική κοινωνική όψη.

Έτσι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και με αρωγούς, ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό, θα συνεχίσουμε την παράδοση των τουρνουά 3on3 υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και με κεντρικό σύνθημα ‘’ΤΑΠΑ ΣΤΗ ΒΙΑ’’. Φετινοί μας σταθμοί, θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης και η Ελευσίνα. Η αρχή θα γίνει στις 22 και 23 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, θα δείξουν τις ικανότητες τους, παρέα με τους φίλους τους από την Κρήτη, υπό τους ρυθμούς μαντινάδων.

Επόμενος σταθμός είναι η Ελευσίνα στις 29 και 30 Ιουνίου, στην οδό Κανελλοπούλου (Πάρκο Παραλίας). Η Ελευσίνα άλλωστε, είναι μία πόλη, που έχει ‘’αγκαλιάσει’’ το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και σημαντικό ρόλο έπαιξε, η συμμετοχή του Πανελευσινιακού στην Α1. Σε συνεργασία μα τους Δήμους Ηρακλείου Κρήτης και Ελευσίνας, και με την αμέριστη συμπαράσταση των οργανισμών Λιμένων Ηρακλείου και Ελευσίνας, θα πραγματοποιηθούν και οι εφετινές εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να μπορέσει να προσφέρει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς σε χιλιάδες φίλους του αθλητισμού και όχι μόνο, και να στείλουμε όλοι μαζί, ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Οι εγγραφές άρχισαν και όσοι επιθυμείτε να πάρετε μέρος, πατήστε: www.3on3streetball.gr».