ergotelis-hrakleioΤο κρητικό ντέρμπι και η μάχη της Πάτρας κλέβουν την παράσταση από το κυριακάτικο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Στα Δύο Αοράκια (που αναμένεται να έχουν περισσότερο κόσμο από ποτέ άλλοτε φέτος) το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει αύριο τον συμπολίτη Εργοτέλη με μοναδικό στόχο να κάνει το 13-0 εντός έδρας και να σημειώσει τη 10η σερί νίκη του, η οποία θα του επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας για 10η αγωνιστική στη σειρά. Ο Εργοτέλης, από τη μεριά του, παίζει σχεδόν τη μισή… ύπαρξη του στην κατηγορία, δεδομένης της δυσχερούς βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκεται και του δύσκολου προγράμματος που έχει μπροστά του.

Χωρίς περιθώρια ήττας στην Πάτρα

Την ίδια ώρα στο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας ο Αμύντας θα μπει στο γήπεδο με αυτοσκοπό την 9η σερί νίκη, απέναντι όμως σε μία ομάδα που θα παίζει τον δικό της “τελικό” για την παραμονή στην κατηγορία. Με το ίδιο πνεύμα θα πάει και ο Πανιώνιος στο Μαρούσι για να αντιμετωπίσει την τοπική Νίκη και να σημειώσει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του. Οι “κυανέρυθροι” βρίσκονται σταθερά amyntasστην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δεν θέλουν να χάσουν έδαφος πριν από το μεγάλο ματς με το Ηράκλειο, την επόμενη Κυριακή.

Το τέταρτο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής που εμπεριέχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό που θα γίνει στο Ιλιον, εκεί όμως όπου η Ενωση έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στον Προμηθέα Χαλανδρίου των 10 σερί ηττών. Η ομάδα που “καίγεται” βέβαια για τη νίκη δεν είναι ο Προμηθέας, αλλά η Ένωση Ιλίου, η οποία θα πρέπει να κρατήσει αήττητη την έδρα της (3-0) μέχρι τέλους ώστε να μην έχει προβλήματα. Για αρχή, θα πρέπει να σπάσει ένα σερί τριών ηττών…

Παιχνίδια χωρίς μεγάλο κίνητρο στα άλλα γήπεδα

Πολύ μικρότερο είναι το βαθμολογικό κίνητρο στα υπόλοιπα τέσσερα ματς της Κυριακής. Ακόμα και στο ΔΑΚ Νίκαιας, όπου ο Ιωνικός Νίκαιας θα φιλοξενήσει στις 19:00 το Κορωπί, από τη στιγμή που η ομάδα του Νίκου Οικονόμου τέθηκε ουσιαστικά εκτός μάχης στην υπόθεση-άνοδος μετά την ήττα της Τετάρτης από τον Κρόνο. Μία νίκη ψάχνει ακόμα για να σωθεί μαθηματικά ο Φιλαθλητικός. oikonomou-iwnikosΑυτήν θα προσπαθήσει να πετύχει στο κλειστό της Νέας Σμύρνης (στις 19:30) απέναντι στον πάντα μαχητικό Ικαρο.

Θέμα χρόνου είναι η εξασφάλιση της σωτηρίας και για τις δύο ομάδες που θα διασταυρωθούν στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου. Ο λόγος για τον Κρόνο και τον Παπάγο, οι οποίοι είναι ισόβαθμοι στην 9η θέση, με την ομάδα του Αγίου Δημητρίου να έχει πάντως το προβάδισμα λόγω της νίκης με 83-68 στον πρώτο γύρο. Τέλος, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι το μοναδικό κίνητρο που θα έχουν ο Χολαργός και ο Πανελευσινιακός στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου θέλει φυσικά να σπάσει και το σερί των τριών ηττών…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο

Ν. Σμύρνης 19.30 Ίκαρος Ν. Σμ.-Φιλαθλητικός Καραλής-Κονταράτος
Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος-Παπάγος Ζακεστίδης-Γιακείμη
ΔΑΚ Νίκαιας 19.00 Ιωνικός Νίκαιας-Κορωπί Αποστολίδης-Μηλαπίδης
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Έν Ιλίου-Προμηθέας Χαλ. Αναστασίου-Πλιάκας
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Εργοτέλης Χαλαμπαλάκης-Μακρής
2ο ΓΕΛ Αμαρ/σίου 17.00 Νίκη Αμαρουσίου-Πανιώνιος Αντωνίου-Γρίβα
Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος ΑΟΠΑ-Αμύντας Κυριακόπουλος-Λιότσος
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Πανελευσινιακός Καραβίτης-Στρέμπας