Σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Μετά την Κίνα που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2019, η διοργάνωση θα παραμείνει επί ασιατικού εδάφους, καθώς η FIBA έδωσε το… χρίσμα για τη διοργάνωση του 2023 σε τρεις χώρες. Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία είναι εκείνες που θα συνδιοργανώσουν το Μουντομπάσκετ του 2023, το οποίο διεκδικούσαν η Αργεντινή με την Ουρουγουάη.

Η FIBA άναψε το… πράσινο φως στις τρεις χώρες, με τις Φιλιππίνες και τη “Philippine Arena” χωρητικότητας 55000 θεατών να φιλοξενεί την τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023. Από αυτή τη φάση μάλιστα θα προκύψουν και οι επτά ομάδες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνει στη Γαλλία, η οποία έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η FIBA μας επέλεξε για τη διοργάνωση αυτή. Η ανάληψη του συγκεκριμένου event γεμίζει με υπηρηφάνια τους οπαδούς του μπάσκετ σε αυτές τις τρεις χώρες και θα βοηθήσει στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στις τρεις αυτές χώρες”, τόνισε ο Manuel Pangilinan πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ των Φιλιππίνων, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIBA Horacio Muratore σχολίασε: “Ήταν δύσκολη η τελική επιλογή, καθώς και οι δύο υποψηφιότητες είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα”.

.

Διαβάστε ακόμη…