Σημαντικά ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη, Δράμα

Να συνέλθει από το ατυχές αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής και να επιστρέψει στις επιτυχίες με νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι φιλοδοξεί ο Μακεδονικός ο οποίος στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής υποδέχεται την Ελευθερούπολη.

Αναμένεται «καυτή» όμως και η αναμέτρηση στη Δράμα ανάμεσα στους τοπικούς Τιτάνες και την επικίνδυνη Αγ. Βαρβάρα. Προέρχονται αμφότεροι από νίκες και έτσι θέλουν να συνεχίσουν προκειμένου να παραμείνουν μέσα στη πρώτη τετράδα.

Κολεγιακή «μάχη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Μαντουλίδη και την ΧΑΝΘ (έστω και αν δεν ακριβώς κολέγια…) αλλά σίγουρα μαθαίνουν πολλά στους νεαρούς τους αθλητές για το μπάσκετ και τον ανταγωνισμό. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες που θα την οδηγήσει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται ένα διπλό για να «ξεχάσουν» το στραβοπάτημα τους εντός έδρας στη προηγούμενη αγωνιστική και να παραμείνουν μια ανάσα από την κορυφή…ή αν γίνεται ακόμη πιο κοντά σ’ αυτή!

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δείχνει πως κάθε αγωνιστική δυσκολεύει όλο και περισσότερο τους αντιπάλους του και κόντρα στο Πευκοχώρι θα κάνει ότι μπορεί για να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη και να αυξήσει τη διαφορά του από τη βάση της βαθμολογίας κάτι που ισχύει και για τη Μακάμπη. Έχει μέχρι στιγμής τρείς νίκες και θέλει πάρα πολύ τη τέταρτη κόντρα στον ουραγό Μαρμαρά.

Η Κομοτηνή μετά τη μεγάλη νίκη της επί της ΧΑΝΘ θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και κόντρα στην Αναγέννηση Φλόγας η οποία βρίσκεται επίσης σε αρκετά καλή ψυχολογική αλλά και αγωνιστική κατάσταση μετά τη τελευταία της επιτυχία.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Μακάμπη – Μαρμαράς  (Αλεξάνδρειο, 18:00)
Κομοτηνή – Αναγέννηση Φλόγας (ΔΑΚ Κομοτηνής, 18:00)
Μαντουλίδης – ΧΑΝΘ (Μαντουλίδη, 18:00)
Τιτάνες Δράμας – Αγία Βαρβάρα (Δράμας, 19:00)
Απόλλων Καλαμαριάς – Πευκοχώρι (Καλαμαριάς, 18:00)
Μακεδονικός – Ελευθερούπολη (Μακεδονικού, 18:00)
ρεπό: Ορφέας Ν. Σκοπού