Σημαντικά παιχνίδια στην Αθήνα

Ο Αετός αποτελεί το επόμενο “εμπόδιο” για την αήττητη ΑΕΚ, η οποία προελαύνει προς το παρόν στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Οι “κιτρινόμαυροι” μετρούν 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στην έδρα τους έχουν απολογισμό 3-0 με 13,6 πόντους διαφορά ανά αγώνα και 56,6 πόντους μ.ό. παθητικό. Ο Αετός, από την άλλη μετράει τρεις σερί νίκες, χωρίς πάντως να έχει παίξει το μπάσκετ που μπορεί μέχρι στιγμής.

Με νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Μάριο Δεσποτάκη, θα παραταχθεί το Ιλιον απέναντι στον Δούκα, επιχειρώντας να σπάσει το σερί των τριών ηττών. Την ίδια ώρα, το Ψυχικό θα διεκδικήσει στον Αγιο Δημήτριο απέναντι στον Κρόνο την 4η σερί νίκη του, ενώ η Χαλκίδα θα υποδεχτεί το Πέραμα, το οποίο ακόμα δεν έχει συλλέξει ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα.

Στο κλειστό της Δάφνης, τη νίκη ψυχολογίας ψάχνει ο Αμύντας στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό, ενώ τη δεύτερη νίκη του σε πέντε αγώνες στο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας θα επιχειρήσει να σημειώσει ο Εσπερος. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν έχει και πολλά περιθώρια για στραβοπάτημα απέναντι στον Χολαργό, που έχει 0-3 εκτός έδρας.

Ο Φίλιππος “απειλεί” το σερί του Στρατωνίου

Το παιχνίδι του Φιλίππου Βέροιας με το Στρατώνι ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του βόρειου ομίλου, αφού η ομάδα-έκπληξη του Δημήτρη Μύθου ολοκλήρωσε το Νοέμβριο αήττητη (5-0) και έπειτα από 8 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η αγωνιστική δράση στο Βορρά, πάντως, αρχίζει από νωρίς το απόγευμα, καθώς στις 14:00 ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και μία ώρα αργότερα (15:00) το Μαρούσι υποδέχεται τη ΜΕΝΤ.

Στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει στην Αθήνα, το Αιγάλεω περιμένει στην αλώβητη έδρα του τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, οι οποίοι προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Κυριακού. Οι γηπεδούχοι μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο και στα άλλα δύο παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, δηλαδή η Μεταμόρφωση Βόλου απέναντι στον Ιωνικό Ιωνίας και το Ανατόλια κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17:00 Κρόνος Αγ. Δημ.-Ψυχικό (Τεφτίκης-Ντάβαρης)
Π. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ-Χολαργός (Τσώνος Μ.-Κυριακόπουλος)
Β’ Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου-Δούκας (Καραβίτης-Διμπινούδης)
3ο ΚΓ Άνω Λιοσίων 17:00 ΑΕΚ-Αετός (Παυλόπουλος-Παπαγιαννόπουλος Λ.)
Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Πέραμα/Ερμής (Κουτσοδήμος-Τρίγκα)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-Πανερυθραϊκός (Μπούκας-Ζακεστίδης)

Βόρειος όμιλος

Ιβανώφειο 14:00 Ηρακλής-Ιωνικός Ν.Φ. (Πιτσίλκας Μ.-Φακίτσας)
Αγ. Θωμά 15:00 Μαρούσι-ΜΕΝΤ (Μπούσιας-Μαντήλας)
ΔΑΚ Δ. Βικέλας 17:00 Φίλιππος Βέροιας-Στρατώνι (Λαζαρίδης-Ζαγορίδης)
Αιγάλεω 17:00 Αιγάλεω-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Μακρής-Κοντίλης)
Β. Παρασκευόπουλος 17:00 Μεταμόρφωση Β.-Ιωνικός Ιωνίας (Ταρενίδης Στ.-Ταρενίδης Κ.)
Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-Πιερικός Αρχέλαος (Καλογερόπουλος-Τσιαπλής)