Σημαντικής σημασίας αναπτυξιακό τουρνουά στη Νίκαια

Η επάνοδος του ανδρικού τμήματος του Ιωνικού Νικαίας στις εθνικές κατηγορίες δεν εφησυχάζει τους διοικούντες τον σύλλογο, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις αναπτυξιακές δραστηριότητες των ακαδημιών τους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ξεκινά το Σάββατο 5 Μαΐου το «1οτουρνουά μπάσκετ Ιωνικού Νικαίας», το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του «ΕΑΚ Πλάτωνα», με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων απ’ την ευρύτερη περιοχή! Το τουρνουά θα διαρκέσει ως τα μέσα Ιουνίου, και περιλαμβάνει αγώνες αθλητών από τρεις διαφορετικές κατηγορίες ηλικιών: Παιδικές (γεννηθέντες 1997-98), ομάδες γεννηθέντων 2000-01 και ομάδες γεννηθέντων το 2002 και άνω.

Όσον αφορά στους παίδες, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Ίκαρος Καλλιθέας, Πανιώνιος, Πανελευσινιακός, Μίλωνας, Άρης Νικαίας, Δραπετσώνα, Άρης Πετρούπολης, Τερψιθέα, Ιωνικός Νικαίας, Ιωνικός Νικαίας Β’. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε δύο ομίλους και θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο του Πλάτωνα.
Για τις ομάδες γεννηθέντων 2000-01 και 2002 και άνω, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν εκτός του Ιωνικού Ν. είναι ο Πανιώνιος, ο Ίκαρος Καλλιθέας, το Π. Φάληρο, η ΑΕΚ και ο ΔΑΟ Αγ. Βαρβάρας. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Πλάτωνα.
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της διοργανώτριας ομάδας εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για εξωστρεφείς δραστηριότητες, αλλά και την επιθυμία να προσφέρει στα παιδιά που βρίσκονται κοντά στο μπάσκετ μια χαρούμενη προσθήκη στην αγωνιστική δραστηριότητα τους,
Προσδοκία του Ιωνικού Νικαίας είναι να δημιουργήσει ένα τουρνουά-θεσμό που θα καθιερωθεί προοδευτικά στα καλοκαιρινά δρώμενα του μπάσκετ και καλωσορίζει τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην φετινή πρώτη διοργάνωση, δείχνοντας έμπρακτα και το δικό τους ενδιαφέρον για την ενασχόληση των νέων με το μπάσκετ και την εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που ξεκινά το Σάββατο.