Σιαμανδούρας: «Εχουμε το δικό μας κίνητρο»

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και ο Αγγελος Σιαμανδούρας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ενωσης» για τη νίκη της ομάδας απέναντι στον ΟΦΗ. Ο έμπειρος σέντερ της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να παρουσιαστούν εξίσου καλοί και στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να κατακτήσουν την 3η θέση.

– Αν και προερχόσασταν από μία άσχημη εμφάνιση και ήττα στο Παγκράτι, κόντρα στον ΟΦΗ παρουσιαστήκατε βελτιωμένοι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, γυρίσατε το ματς και τελικά πήρατε τη νίκη. Τι βοήθησε σε αυτό;

«Όλα αυτά ισχύουν και για αυτό για εμάς χθες ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς. Προερχόμασταν από μία κακή ήττα με το Παγκράτι και ουσιαστικά κάπως έπρεπε να ξεσπάσουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά, αν και αρχικά και κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν ξέρω τις μας επηρέασε. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι, βελτιώσαμε αρκετά την άμυνα μας, κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά καθώς ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημείωσε πολλούς πόντους. Έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς και θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια».

– Τι ρόλο έπαιξε στην χθεσινή σας εμφάνιση η αλλαγή προπονητή και ποια είναι η γνώμη σου για τον κ. Παπαδόπουλο από την μέχρι τώρα συνεργασία σας;

«Πάντα μια αλλαγή ενός προσώπου στον πάγκο της ομάδας αλλάζει τα δεδομένα. Εμείς φέτος… δόξα το Θεό έχουμε αλλάξει πολλούς. Πάντα με μία τέτοια αλλαγή, αλλάζει και η απόδοση της ομάδας αφού κάθε προπονητής βάζει στο παιχνίδι της καινούρια στοιχεία και προσπαθεί να περάσει σωστά την δική του φιλοσοφία που κάθε φορά είναι διαφορετική.

Τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο τον γνωρίζω αρκετά χρόνια από την παρουσία του σε διάφορες ομάδες της Α2. Μέχρι στιγμής στις περισσότερες ομάδες που έχει δουλέψει κι ας μην είχαν πάντα αυτές καλό σύνολο, είχε καταφέρει να τις κάνει να έχουν αξιόμαχη παρουσία. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά μία σεζόν, αν δεν κάνω λάθος το 2008, που ανέλαβε την Πάτρα, η οποία δεν πήγαινε και τόσο καλά και τελικά την οδήγησε να τερματίσει σε πολύ καλή θέση.

Γενικά είναι προπονητής της πειθαρχίας και της άμυνας και πιέζει πολύ την ομάδα σε αυτούς τους τομείς. Είχε ένα πετυχημένο ντεμπούτο στην ΑΕΚ και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι από εδώ και πέρα».

– Ποια θεωρείς ότι θα είναι η πορεία της ομάδας στα επτά παιχνίδια που απομένουν; Θα επιτευχθεί ο στόχος για ισάριθμες νίκες;

«Απομένουν επτά δύσκολα ματς καθώς παίζουμε με ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και καίγονται για βαθμούς. Βέβαια και εμείς από την πλευρά μας έχουμε το δικό μας κίνητρο, αλλά και έναν παραπάνω λόγο γιατί είμαστε η ΑΕΚ. Όλοι όταν μπαίνουν στο γήπεδο να παίξουν με εμάς θέλουν να μας κερδίσουν και τα δίνουν όλα. Μάλιστα όσες φορές έχουμε χάσει, διαβάζω απίστευτους τίτλους στον τοπικό τύπο για τις ομάδες που κατάφεραν να μας νικήσουν.

Όπως και να έχει για εμάς ακολουθούν επτά τελικοί και θέλουμε να τους κερδίσουμε για να πετύχουμε τον στόχο της 3ης θέσης. Παρ’ όλο που το ρόστερ μας είναι μικρό, είμαστε υγιείς, κάνουμε προπονήσεις, δουλεύουμε αρκετά και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».