Σιμιτζής: «Απ’ τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν»

Οι συγκυρίες των τελευταίων ημερών, με την αναβολή της περασμένης αγωνιστικής λόγω του χιονιά, τα έφεραν έτσι ώστε το πρώτο παιχνίδι της Νίκης Αμαρουσίου για το 2017 να είναι εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πόλις Καλλιθέας, ο οποίος θα την υποδεχθεί αύριο (Κυριακή 15/1, 17:00), στο  κλειστό “Εθνικής Αντιστάσεως”.

Ο γκαρντ/φόργουορντ της Νίκης, Κώστας Σιμιτζής, μιλώντας στο nikiamarousiou.gr για το κομβικό αυριανό ματς της ομάδας μας απέναντι στον Πόλις, επισήμανε: “Είναι από εκείνα τα ματς που τα ακολουθεί το “πρέπει”… Θέλουμε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον Πόλις, διότι είναι από τις ομάδες που επιδιώκουμε να βάλουμε από κάτω μας στη βαθμολογία, ενώ πάνω-κάτω έχουν και ίδιους στόχους με εμάς.

Άρα, ενδεχόμενη νίκη μας μετρά… διπλά, αφού όχι μόνο θα πάρουμε ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική “ανάσα”, αλλά θα είναι και απέναντι σε έναν αντίπαλο με παρόμοιους στόχους. Συν τοις άλλοις, η διαφορά των δύο νικών που έχουμε αυτή τη στιγμή από τον Πόλις θα αυξηθεί στις τρεις, ως εκ τούτου θα έχουμε σαφές προβάδισμα, εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Θα τολμήσω να πω ότι πρόκειται για ένα απ’ τα πιο σημαντικά παιχνίδια μας τη φετινή σεζόν.

Βέβαια, το γεγονός ότι αναβλήθηκε το ματς με τον Έσπερο μας αποσυντόνισε σε ένα βαθμό, αφού μας έβγαλε κατά κάποιο τρόπο από το πρόγραμμά μας, όπως και το ότι έχουμε να αγωνιστούμε σε επίσημο αγώνα από τις 18 Δεκέμβρη και είναι φυσικό να έχουμε χάσει το ρυθμό μας… Έτσι, η αποστολή μας στην Καλλιθέα προμηνύεται δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που ο Πόλις “καίγεται” περισσότερο από ποτέ για τη νίκη και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Ωστόσο, θεωρώ ότι αν εκτελέσουμε σωστά το πλάνο μας και τα όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις από τις διακοπές και μετά θα έχουμε αρκετά καλές πιθανότητες για το ροζ φύλλο…”.