Σιούτης: «Του χρόνου ακόμα και άνοδος»

Έπειτα από μία σημαντική νίκη επί του Πανελευσινιακού, η Νέα Κηφισιά έκανε ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη του στόχου της…την παραμονή στην Α2. Ο Θοδωρής Σιούτης, ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη, το μέλλον της ομάδας καθώς και για τους προσωπικούς του στόχους.

Θοδωρή πρώτα απ’ όλα πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η νίκη σας κόντρα στο Πανελευσινιακό;

«Σίγουρα είναι μια τεράστια νίκη σε ότι αφορά τόσο τον αντίπαλο που είχαμε απέναντι μας όσο και στην έκταση της. Απέναντι μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Μπορεί στην Α2 οι διαφορές στην δυναμικότητα των ομάδων να μην είναι τεράστιες όμως ο Πανελευσινιακός είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ομάδες και για το λόγο αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ίσως οι αντίπαλοι μας να έχουν χαλαρώσει ελάχιστα καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο τους και να ήταν λιγότερο συγκεντρωμένοι. Εμείς όμως από την πλευρά μας θέλαμε πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να αποφύγουμε να μπούμε σε περιπέτειες και ευτυχώς τα καταφέραμε».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας σας;

«Η άμυνα! Από εκεί άρχισαν και τελείωσαν όλα. Στο πρώτο δεκάλεπτο χάσαμε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ όμως στην συνέχεια διορθωθήκαμε και σε αυτό το τομέα, τα ελέγξαμε πλήρως και φτάσαμε τελικά στην επιτυχία αυτή».

Πλέον ποιος είναι ο στόχος σας;

«Θέλουμε μέσα από τα επόμενα παιχνίδια να τελειώνουμε οριστικά με το θέμα της παραμονής. Από εκεί και πέρα θέλουμε μέχρι το τέλος να παλέψουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ώστε να μπορέσουμε να πλασαριστούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση μπορούμε. Αυτά είναι που κοιτάμε για την συνέχεια».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Κηφισιά στο μέλλον;

«Η ομάδα μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία. Τα δύσκολα ήταν φέτος καθώς πάντα όταν μια ομάδα προέρχεται από την Β’ Εθνική δεν είναι εύκολο να καθιερωθεί. Όπως όλα δείχνουν όμως θα σωθούμε και του χρόνου ο κορμός της ομάδας θα έχει την  εμπειρία και την γνώση στην συγκεκριμένη κατηγορία και θα ξέρει πώς να χειριστεί κάποιες καταστάσεις. Πιστεύω πως του χρόνου μπορεί να είναι μια ομάδα η οποία θα διεκδικήσει ακόμα την άνοδο της».

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύεις ότι σας βοήθησε να σώσετε την χρονιά παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε στην αρχή της με τους τραυματισμούς;

«Όντως όλα ξεκίνησαν όταν από τα πρώτα παιχνίδια κιόλας δεν είχαμε στην διάθεση μας κάποια παιδιά λόγω τραυματισμών. Αναγκαστικά λοιπόν χρειαστήκαμε χρόνο προκειμένου να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Τελικά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, πήραμε κάποιες σημαντικές νίκες οι οποίες ήταν ζωτικής σημασίας. Τελικά όταν επέστρεψαν οι τραυματίες και ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που είμαστε».

Εσύ είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου να παίξεις στην Κηφισιά;

«Βρίσκομαι στην ομάδα από πέρσι όταν ήμασταν στην Β’ Εθνική όταν και είχαμε πολύ πίεση προκειμένου να μπορέσουμε να ανέβουμε κατηγορία. Πιστεύω πάντως ότι γενικά έχω δικαιωθεί από την επιλογή μου και νιώθω πολύ καλά. Από την στιγμή που πετυχαίνουμε τους στόχους μας είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Οπότε άμεσα επηρεάζεται άμεσα απ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε πολλά όνειρα και να έχουμε πολλούς στόχους. Απλά θέλω να συνεχίσω να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω. Αυτό είναι το μόνο που θέλω. Είναι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξαναβρούμε την χαρά που είχαμε παλαιότερα».