Σκαλωμένος: “Είμαστε μια παρέα”

Σε υπόθεση «hangover» για το Ψυχικό εξελίχτηκε το ματς με την Ενωση Ιλίου: Δύο ημέρες πριν από τον παιχνίδι, οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι δυο βαθμοί θα… έφευγαν από το κλειστό Γ.Κακουρης, όμως πρώτα οι τρεις βασικοί παίκτες των γηπεδούχων και έπειτα όλοι οι «μπλε» δημιούργησαν ατμόσφαιρα που θα τους μείνει αξέχαστη σε όσους βρέθηκαν εκεί. Ο Χρίστος Σκαλωμένος μοίραζε πάσες και τα αδέλφια Μπέλλα (Γιάννης και Οδυσσέας) εκτελούσαν. Όσο περούσαν τα λεπτά οι τρεις τους έκαναν το βιολί τους με αποτέλεσμα να δείξουν στους παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα πόσο άσχημα έμπλεξαν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης 27χρονος άσος της Ενωσης Ιλίου, ο οποίος με 8 πόντους στα πιο κρίσιμα σημεία, σκληρή άμυνα και έξυπνες λύσεις σε κάθε αρνητική βουτιά κατά τη διάρκεια του ματς έδωσε την ώθηση στους συμπαίκτες του να πάρουν κεφάλι και εν τέλει να πανηγυρίσουν ένα δύσκολο ροζ φύλλο αγώνα.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα δεν είχαμε καθόλου ενέργεια και νεύρο που σε τέτοια παιχνίδια (ντέρμπι) είναι απαραίτητα για να κάνεις τη διαφορά. Το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε έγκαιρα και επιστρέψαμε στο παιχνίδι πολύ σύντομα. Επιβάλαμε το ρυθμό μας με δυνατή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γίνουμε αφεντικά στο παιχνίδι, μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Μετά την ανάπαυλα σφίξαμε ακόμα περισσότερο την άμυνα και με κάποια κρίσιμα σουτ, πηραμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε στο σκορ και να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος», ανέφερε ο γκαρντ της Ενωσης».

Επίσης σχολίασε τα καλάθια που σημείωσε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα: «Δεν νομίζω ότι παίζουν τόσο πολύ σημασία οι πόντοι και ιδιαίτερα στη δική μας ομάδα. Αν παρατηρήσει κάνεις σε κάθε παιχνίδι έχουμε διαφορετικό πρωταγωνιστή και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο πλουραλισμός στην επίθεση σε μια ομάδα είναι ιδανικός κατά την άποψη μου. Όσον αφορά το δικό μου ρόλο, είναι να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου και όταν μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω και εγώ. Όλα γίνονται για το καλό της ομάδας».

Η Ενωση Ιλίου φέτος έκανε πολλές αλλαγές στον έμψυχο δυναμικό της, παρόλα αυτά ο βασικός κορμός της ομάδας παρέμεινε ανέπαφος. Αυτό κάνει τον παίκτη του Ίλιον να εμπιστεύεται κάποιον συμπαίκτη του περισσότερο από τους άλλους;
«Όντως φέτος ήρθαν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα αλλά είναι σημαντικό ότι πολύ γρήγορα δέσαμε όλοι, νέοι και παλιοί. Γίναμε μια παρέα και πλέον αρχίζουμε αυτό να το δείχνουμε και εντός αγωνιστικού χώρου. Ξεκινήσαμε με μια πολύ κακή εμφάνιση και ήττα αλλά αυτό μας πείσμωσε όλους και πλέον από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Φυσικά και εμπιστεύομαι όλους τους συμπαίκτες μου το ίδιο. Είμαστε ομάδα και έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Ο ένας πιστεύει στις δυνατότητες του άλλου και όλο αυτό αποτυπώνεται έμπρακτος και στο γήπεδο».