Σκαραφίγκας: «Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο κλίμα»

Η πορεία του Πανελευσινιακού στις εθνικές κατηγορίες μοιάζει με… τρένο. Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε από τη Γ’ εθνική να βρεθεί στην Α1. Η ομάδα της Ελευσίνας επικράτησε το Σαββάτο με 93-78 του Ερμή Λαγκαδά και σφράγισε μαθηματικά την άνοδο της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1.
Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Σκαραφίγκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για το κλειδί της επιτυχίας και για τα συναισθήματα του.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά με 93-78 που συνδυάστηκε με την μαθητική άνοδο:

«Μέσα στη χρονιά ευτυχήσαμε να κάνουμε κάποιες μεγάλες νίκες όπως αυτή που έγινε πρόσφατα μέσα στην Πάτρα. Στο παιχνίδι με τον Ερμή σωματικά και ψυχικά είχαμε αδειάσει και μέχρι να προσαρμοστούμε στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα. Στο δεύτερο με τη βοήθεια και του κόσμου βελτιωθήκαμε παίρνοντας τη νίκη. Έχω την αίσθηση ότι όλοι απλά περιμέναμε να τελειώσει ο αγώνας για να πανηγυρίσουμε. Προσωπικά ακόμα κι αυτή τη στιγμή δεν έχω καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας. Μόλις τέλειωσε το ματς απλά πανηγυρίσαμε χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι κάναμε και ποιο είναι το μέγεθος της επιτυχίας. Αυτό είναι καλό γιατί έχουμε ένα μήνα ακόμα υποχρεώσεων. Όλο το χρόνο η φιλοσοφία μας ήταν ότι πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και τελικά χωρίς να το περιμένει κανείς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο πριν το Πάσχα».

Για τα συναισθήματα του βλέποντας την ομάδα που ανέλαβε στη Γ’ εθνική να είναι πλέον στην Α1:

«Είναι όλα πολύ κοντινά. Πριν τέσσερα χρόνια ήμασταν στη Γ’ Εθνική ανεβήκαμε γρήγορα από τη Β’ στην Α2 και μετά από μόλις μία σεζόν στην κατηγορία βρισκόμαστε πλέον στην Α1. Για εμένα αυτό που είναι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε καταφέρει να περνάμε καλά στη καθημερινότητα μας όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα. Όπως και να το κάνουμε για την πόλη της Ελευσίνας είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία η Α1 και δικαίως υπάρχει ενθουσιασμός. Ενάντια στους καιρούς που περνάμε ο κόσμος ήρθε ακόμα και στη Πάτρα να μας στηρίξει και έφυγε περήφανος για την πόλη του και την ομάδα. Προπονητικά το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά. Όλοι επιλέχθηκαν με πρώτο κριτήριο το καλό χαρακτήρα και το δικαίωσαν πλήρως. Οι σχέσεις μένουν άσχετα αν μένουν ή φεύγουν τα παιδιά γιατί από τη ΓΓ’ εθνική μέχρι τώρα έχουμε συνεργαστεί με αρκετούς παίκτες».

Για τις σκέψεις που κάνει για την Α1:

«Από την πλευρά τη δικιά μου δεν υπάρχει καμία σκέψη. Από την πρώτη μέρα λέω ότι πρέπει να χαρούμε όσο μπορούμε τη φετινή χρονιά. Στα επόμενα ματς πρέπει να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα και να παρακαλάμε να μην τελειώσει αυτή η χρονιά. Η φετινή άνοδος είναι κάτι το ξεχωριστό γιατί υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ διοίκησης-παικτών και προπονητών. Στα 33 χρόνια που βρίσκομαι μέσα σε αποδυτήρια δεν έχω ξαναδεί καλύτερο κλίμα».

Για την συνολική πορεία του Πανελευσινιακού τα τελευταία χρόνια:

«Η πορεία της ομάδας αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της διοίκησης. Εγώ όταν ήρθα θα μπορούσαν να βρουν πατήματα για να με διώξουν, όμως δεν το έκαναν γιατί ποτέ δεν πήραν αποφάσεις εν θερμό και πάντα στηρίζουν τις επιλογές τους. Εκτός από τη Γ’ εθνική ποτέ δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Η διοίκηση κοιτάει μόνο το σήμερα κι όχι το αύριο. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο μυαλό τους υπάρχει μόνο πως θα καταφέρουν τέτοια εποχή κάθε χρόνο να μην χρωστάνε πουθενά. Αυτό είναι το κλειδί. Εκτός αυτού σημαντικό είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει να φτιάξουν και μία κυψέλη με 500 παιδάκια που μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος, ενώ παράλληλα παράγει και σωστούς φιλάθλους του αθλήματος».