Σκαραφίγκας: «Είμαστε σε φάση χτισίματος»

Ο Πανελευσινιακός των δύο ανόδων σε τρία χρόνια βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα της Α2. Η ομάδα της Ελευσίνας κατάφερε να ανατρέπει την εις βάτος του διαφορά και να πάρει μία σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας, που διανύει την τέταρτη χρονιά του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη αυτή, για την εξαιρετική πορεία των Ελευσινίων, ενώ αποκάλυψε ότι “κάποια αποτελέσματα δεν τα περίμενα”.

Αναλυτικά:

Για τη σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα:

«Ήταν μία νίκη ψυχολογίας γιατί εκτός έδρας παίζουμε πολύ πιο ελεύθερα. Ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα, με ικανότατο προπονητικό επιτελείο και με μεγάλη ιστορία κάτι κάνει ακόμα πιο σημαντική τη νίκη, καθώς είναι η δεύτερη χρονιά μας στην Α2. Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Το κλειδί της νίκη μας ήταν ότι έχουμε μία σκληρή ομάδα και παίκτες με μέταλλο νικητή που δεν θέλουν ποτέ να χάνουν και παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για την εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα του Πανελευσινιακού:

«Σαν αποτελέσματα πιθανόν να μην τα περίμενα ούτε εγώ, όμως σαν απόδοση το περίμενα. Έχω την πολυτέλεια να διαθέτω έμπειρα και νέα παιδιά με ενθουσιασμό κι αυτή η χημεία βγάζει έναν μπασκετικό εγωισμό. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε σε διάρκεια. Τόσο το προπονητικό τιμ όσο και οι παίκτες βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά κι αυτό παίζει τεράστιο ρόλο».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί και ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας:

«Οι στόχοι δεν αλλάζουν εκτός αν στο τέλος δούμε ότι είμαστε πρώτοι. Ακόμα είμαστε σε φάση χτισίματος. Το καλό είναι ότι έχουμε διοικητική σταθερότητα, οικονομική φερεγγυότητα και προσπαθούμε να περνάμε καλά. Όταν στο παιχνίδι μας μπήκε το πρέπει νομίζω ότι ήταν μπούμερανγκ ψυχολογικά. Στόχος είναι κάθε ματς να παίζουμε καλά και να προσπαθούμε να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει στόχος για παραπάνω ή παρακάτω».

Για το γεγονός ότι η ομάδα του είναι μόνη πρώτη:

«Δεν έχω προλάβει ακόμα να το συνειδητοποιήσω και να χαρώ. Για εμένα είναι μεγάλη ικανοποίηση και χαρά το κλίμα που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους τα παιδιά. Από εκεί και πέρα είναι τεράστια πολυτέλεια να υπάρχουν στην ομάδα πλέι μέικερ όπως ο Νίκου και ο Κυριακόπουλος, οι οποίοι τραβάνε τους υπόλοιπους, ενώ παράλληλα είναι δύο προπονητές μέσα στο γήπεδο με διαφορετικά χαρακτηριστικά».