«Σκεφτόμαστε το παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Για έκτη φορά στην ιστορία του ο Μαντουλίδης στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος στο σχολικό πρωτάθλημα αγοριών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε στην Κοζάνη με 82-68 του Δούκα κι έτσι πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου. Ο τεχνικός του σχολείου, Βασίλης Αγγέλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και για το δύσκολο Παγκόσμιο που είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος:

«Με τα παιδιά δουλεύουμε από τον Σεπτέμβριο και είχαμε θέσει ως στόχο να βρισκόμαστε στον τελικό γιατί όταν ξεκινάς ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι να φτάσεις εκεί. Περάσαμε πρώτα τα εμπόδια που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με πιο μεγάλο αυτό του Ελληνικού Κολεγίου. Αυτό ήταν σημαντικό παιχνίδι, το οποίο κερδίσαμε και στη συνέχεια περιμέναμε το Final 4.

Στη τελική φάση ξέραμε ότι μεγάλος μας αντίπαλος ήταν ο Δούκας. Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες γιατί και οι δύο έχουμε πολύ ποιοτικά ρόστερ. Το γεγονός ότι για 6η φορά καταφέρνουμε να κατακτήσουμε το Πανελλήνιο μας γεμίζει χαρά και ήδη σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) έγινε στο σχολείο μία εκδήλωση προς τιμήν της ομάδας, την οποία είχαν οργανώσει οι συμμαθητές τους. Όλα είναι ευχάριστα και τώρα σκεφτόμαστε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Για τον τελικό κόντρα στον Δούκα:

«Θεωρώ ότι διαβάσαμε καλύτερα το ματς και στις καταστάσεις που ήρθαν μέσα στο παιχνίδι ήμασταν πιο προετοιμασμένοι. Τα πήγαμε πολύ καλά στην εξουδετέρωση των επιθετικών όπλων του αντιπάλου (Παπαδιονυσίου, Κεφάλας), ενώ παράλληλα εκμεταλλευτήκαμε το δικό μας παιχνίδι πιάνοντας καλή απόδοση επιθετικά. Στην εξέλιξη του αγώνα ήταν σημαντικό ότι πήραμε μία καλή διαφορά από το ημίχρονο και στη συνέχεια παρά την αντίδραση του αντιπάλου καταφέραμε να μείνουμε μπροστά στο σκορ».

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου:

«Είναι η τέταρτη φορά που ο Μαντουλίδης θα δώσει το παρών και το γεγονός ότι γίνεται στη Κύπρο είναι κάτι που το κάνει ιδιαίτερο. Στο Παγκόσμιο είναι δύσκολο να διακριθείς, καθώς συμμετέχουν 24 ομάδες πολλές από τις οποίες είναι υπερδυνάμεις στον σχολικό αθλητισμό όπως είναι η Τουρκία, η Κίνα, το Ισραήλ και η Ρωσία. Δεν μας φοβίζουν οι αντίπαλοι άλλωστε στο παρελθόν τρεις φορές έχουμε μπει στα μετάλλια (ο Μαντουλίδης το 1999 τερμάτισε 1ος, το 2005 βγήκε 2ος και το 2009 κατέλαβε την 3η θέση).

Το κακό για εμάς είναι ότι σημαντικοί παίκτες πρωταγωνιστές δεν θα συμμετέχουν, καθώς στο Παγκόσμιο εξαιτίας της διαφορετικής νομοθεσίας δεν αγωνίζονται οι τελειόφοιτοι, δηλαδή τα παιδιά της Γ’ λυκείου. Μπορούμε όμως, έστω κι έτσι να έχουμε μία αξιοπρεπή ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, καθώς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και το σχολείο μας όσο γίνεται καλύτερα. Ευτυχώς προβλήματα δεν υπάρχουν και σύντομα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας».