Σκλάβος: «Να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει»

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ΑΕΚ απέδρασε από την Κρήτη με το «διπλό» και τους δύο βαθμούς που την ανέβασαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.  Ο Βαγγέλης Σκλάβος ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι, ενώ πραγματοποίησε και την καλύτερή του εμφάνιση κάνοντας νταμπλ νταμπλ (29 π., 12 ρ.)

Ο 34χρονος φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την σημαντική νίκη της ομάδας του, για τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Βαγγέλη πόσο σημαντική θεωρείς πως ήταν η νίκη σας κόντρα στον ΟΦΗ εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Ήταν όντως πολύ σημαντική νίκη αλλά από εκεί και πέρα επειδή είναι νωρίς ακόμα πρέπει να έχουμε την ίδια συνέπεια και στην συνέχεια προκειμένου να έχει και αξία αυτό που πετύχαμε στην Κρήτη. Είναι σίγουρο βέβαια πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης ακόμα και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Ο κόσμος μπορεί να στέκετε στην νίκη αλλά για εμάς υπάρχουν κομμάτια στο παιχνίδι πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία αλλά στόχος μας είναι να βελτιωθούμε και να μην κάνουμε και πάλι τα ίδια λάθη που κάναμε με τον ΟΦΗ».

Εσύ ήσουν ο κορυφαίος της αναμέτρησης…

«Εγώ προσπαθώ να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα. Ήμουν σε καλή μέρα επιθετικά και με τον τρόπο παίξαμε με εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες μου και το μόνο που έκανα ήταν να τους δικαιώσω. Σ’ αυτό που στεκόμαστε όμως είναι η νίκη της ομάδας γιατί αν δεν είχαμε κερδίσει δεν θα είχε αξία η εμφάνιση μου».

Ποιοι είναι φετινοί στόχοι της ΑΕΚ με δεδομένο ότι για πρώτη φορά βρίσκεται στην Α2;

«Επειδή για όλους στην ΑΕΚ είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία η συγκεκριμένη κατηγορία καθώς είναι κάτι που δεν έχουν ξαναζήσει και έχει μεγάλη διαφορά με την Α1, θέλει μεγάλη προσοχή. Όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες στην κατηγορία και αυτό το μαρτυράνε τα αποτελέσματα. Η Α2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παρά το γεγονός ότι κερδίσαμε ένα σημαντικό ματς, αν δεν κερδίσουμε και τον Πιερικό στην έδρα μας θα είναι σαν να μην έχουμε πετύχει τίποτα».

Οι προσωπικοί σου στόχοι φέτος;

«Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ με την απόδοση μου και με την εμπειρία μου την ομάδα ώστε και προσωπικά και σαν ομάδα να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ φέτος;

«Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά επειδή όπως είπα και πριν η κατηγορία είναι εξαιρετικά δύσκολη θα πρέπει να είμαστε και πολύ προσεκτικοί. Την δεδομένη στιγμή βέβαια κοιτάμε ένα ένα  τα παιχνίδια και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όμως είναι να κρατάμε χαμηλούς  τόνους και να μην λέμε μεγάλα λόγια γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα».

Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

Πρώτα απ’ όλα εύχομαι με αφορμή την φετινή χρονιά που έχει διοικητική σταθερότητα η ομάδα με έναν άνθρωπο που την αγαπάει και συνεισφέρει οικονομικά να μπορέσει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα να πρωταγωνιστήσει και να κλείσει το συντομότερο δυνατό την παρένθεση της Α2. Πρέπει να επιστρέψει εκεί που της αξίζει και εκεί που την έχει συνηθίσει ο κόσμος της, στην Α1. Γι’ αυτό πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να τους δώσουμε χαρά».