Σκλάβος: «Παρακαταθήκη για το Παγκράτι»

Ο Βαγγέλης Σκλάβος είναι από τους πιο έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Με τη φανέλα του Παγκρατίου συνεχίζει τις μπασκετικές του …παραστάσεις, με τη διάθεση και την αγάπη του για το άθλημα να κρατά τη φλόγα αναμμένη. Ο πολύπειρος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ εξηγώντας πως το μεγαλύτερο κέρδος για τη φετινή προσπάθεια του Παγκρατίου είναι η παρακαταθήκη των νέων παικτών που θ’ αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον.

Πως είναι η ζωή στην Α2 μετά απο τόσα χρόνια στο …κουρμπέτι του μπάσκετ;
“Το μπάσκετ είναι κοινός παρανομαστής σε όλες τις κατηγορίες. Το πιο σημαντικό  είναι η αγάπη για το μπάσκετ. Είναι σημαντικό για μένα κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο να το κάνω με την ίδια διάθεση”.

 

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

“Είναι πρώτα απο όλα σε κάθε ομάδα που πηγαίνω να βοηθάω με την εμπειρία μου και απο εκεί και πέρα να το κάνω με την ίδια διάθεση, από τη στιγμή που αυτό θα μου φύγει να σταματήσω να παίζω”.

 

Πόσα χρόνια ακόμη μπάσκετ;
“Να πω την αλήθεια ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά. Έχω διάθεση και κίνητρο να παίξω κι άλλο κάθε φορά που μπαίνω για προπόνηση το κάνω με χαρά, αυτό είναι το σημαντικό να μπορείς να προπονείσαι καθημερινά αν δε γυμνάζεσαι δεν αποδίδεις. Εγώ κάθε φορά που μπαίνω για προπόνηση το κάνω στο 100%”.

 

Παγκράτι, ένας ιστορικός σύλλογος. Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας, με δεδομένο πάντα πως κάποιες ομάδες έχουν ξεχωρίσει αισθητά στις υψηλές θέσεις.
“Στόχος της ομάδας ήταν το συντομότερο δυνατό να εξασφαλιστεί η παραμονή και να μην έχει ξανά περιπέτειες εξασφαλίζοντας την τελευταία αγωνιστική  τη σωτηρία. Από εδώ και στο εξής κοιτάμε να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και να σημειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι τέλους. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι η παρακαταθ8ήκη για το μέλλον του Παγκρατίου. Στην ομάδα βρίσκονται νέα παιδιά που παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Του χρόνου αυτά τα νέα παιδιά θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας, κάτι που δεν υπήρχε πέρσι το καλοκαίρι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος”.

 

Ακολουθεί ο αγώνας με τον ΟΦΗ. Ακόμη μια δύσκολη αποστολή;
“Η Α2 το χαρακτηριστικό της είναι πως δεν υπάρχει εύκολο και αδιάφορο ματς. Κάθε Σάββατο βλέπουμε μία ή δύο εκπλήξεις στην αγωνιστική. Εμείς θα πάμε για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε, πάμε να κερδίσουμε, αφού είπαμε πως  όσες περισσότερες νίκες μπορούμε να πετύχουμε τόσο θα πιάνει και τόπο η προπόνηση που θα κάνουμε”.

 

Υπάρχει γιατρειά στις παρυφές του ελληνικού μπάσκετ. Οι ομάδες και οι αθλητές ταλαιπωρούνται πολύ…
“Η αλήθεια είναι πως πέρασαν οι εποχές των πολλών χρημάτων και των παχέων αγελάδων, τώρα πρέπει να στηρίξουν όλοι το άθλημα. Η Ομοσπονδία, ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να βοηθήσουν όλες τις ομάδες με επιχορηγήσεις και όχι κόβοντας και ελαττώνοντας τα χρήματα. Δεν υπάρχουν άνθρωποι πια που να μπορούν να βάλουν χρήματα και να συντηρήσουν τις ομάδες. Το ελληνικό μπάσκετ έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, είναι το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού με τόσες επιτυχίες και συνεχίζει να το κάνει. Σίγουρα αξίζει καλύτερης προσοχής και ενίσχυσης σε οικονομικό επίπεδο”.