Σκλάβος: «Τα πανηγύρια τέλειωσαν… χθες»

Το πρόβλημα τραυματισμού του (σ.σ γάμπα) δεν τον εμπόδισε να κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση και να ενισχύσει την ΑΕΚ το μέγιστο δυνατό και να φύγει από τη Δάφνη με το «διπλό». Ο Βαγγέλης Σκλάβος, εκ των κορυφαίων στο ματς με τον Αμύντα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ενωσης» για τη νίκη επί του Αμύντα, αλλά και το επόμενο ακόμα πιο δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά.

Ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας (με τον Απόλλωνα και τους Ίκαρους Σερρών) που θα φέρει την Ένωση στην τέταρτη θέση λόγω του 2-0 από τους Πατρινούς, τονίζοντας πως θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχουν τον στόχο τους.

– Καταφέρατε να πάρετε μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στο κλειστό της Δάφνης κόντρα στον Αμύντα. Ποια στοιχεία θεωρείς ότι οδήγησαν σε αυτή;

«Καταρχήν θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Μάνο Παπαμανώλη και το επιτελείο του γιατί αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα έπαιζα κόντρα στον Αμύντα. Οι φυσιοθεραπευτές και οι φροντιστές στα ματς είναι συνήθως οι αφανείς ήρωες όμως το περασμένο Σάββατο ήταν πρωταγωνιστές.

Όσον αφορά το παιχνίδι, καταφέραμε εύκολα ή δύσκολα να πάρουμε τη νίκη. Κομβικό σημείο ήταν η διακοπή του ματς, όπου ήμασταν μπροστά με 12 πόντους, αλλά “παγώσαμε”, με αποτέλεσμα να μπει ο Αμύντας ξανά στο παιχνίδι. Γενικότερα η διακοπή έφερε αναστάτωση στην ομάδα αλλά παρ’ όλα αυτά, πιστέψαμε στη νίκη και με το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος, πήραμε το ματς».

– Υπήρξε κάποια στιγμή στο παιχνίδι, και ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα που οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην μεγάλη ανατροπή, που να πίστεψες ότι τελικά δεν θα τα καταφέρετε;

«Ουσιαστικά όχι καθώς από τη στιγμή που το ματς πήγε στον πόντο, νομίζω ότι θα παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως και έγινε. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι ήταν θέμα τύχης αλλά συγκέντρωσης. Εμείς είχαμε καθαρό μυαλό, κάτι που δείξαμε και στην τελευταία άμυνα που παίξαμε, με τον Αμύντα να έχει την μπάλα και δύο δευτερόλεπτα στην διάθεση του. Σε αυτή την επίθεση των αντιπάλων μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν και πήραμε τη νίκη».

– Τόσο εσύ όσο και ο Αντώνης Μάντζαρης παίξατε με προβλήματα τραυματισμών όμως και οι δύο ήσασταν από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ.

«Όπως προανέφερα, σημαντικό ρόλο έπαιξε η δουλειά που έγινε από τον φυσιοθεραπευτή μας γιατί αν δεν υπήρχε η σωστή αποθεραπεία που κάναμε για τρεις ημέρες, ενδεχομένως δεν θα παίζαμε. Εγώ προσωπικά έπαιξα χωρίς να έχω κάνει τρεις προπονήσεις και μπήκα κατευθείαν στο παιχνίδι. Από την αρχή της χρονιάς λέμε ότι δεν έχει σημασία η προσωπική εμφάνιση του καθένα μας αφού το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε βάλει».

– Απομένει ακόμα ένα ματς, κόντρα στη Νέα Κηφισιά, για να δούμε εάν θα πετύχετε τελικά τον στόχο σας, ωστόσο η ήττα του Απόλλωνα Πάτρας από το Παγκράτι περιπλέκει τα πράγματα αφού υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας που δεν ευνοεί την ΑΕΚ. Πιστεύεις θα χαμογελάσετε στο τέλος;

«Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι η τρίτη θέση και για να φτάσουμε εκεί, έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα ματς ακόμα πιο δύσκολο από αυτό της Δάφνης. Παίζουμε με μια ομάδα που δεν έχει άγχος και την οποία θεωρώ πιο επικίνδυνη και ποιοτική από τον Αμύντα, με την έννοια ότι είναι πιο πλήρης. Το επόμενο Σάββατο, λοιπόν, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας χαρήκαμε για τη νίκη στην Δάφνη αλλά τα πανηγύρια τέλειωσαν… χθες. Τώρα κλείνουμε τα αυτιά μας και συγκεντρωνόμαστε στις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε καλά και να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας. Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό, κοιτάμε το τι κάνουμε εμείς και το θέμα τώρα είναι να κερδίσουμε την Κηφισιά και από εκεί και πέρα ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Θέλω να πιστεύω ότι άσχετα με το πως έχουν έρθει τώρα τα αποτελέσματα, η ομάδα θα είναι τρίτη γιατί τον τελευταίο καιρό δείχνουμε πολύ καλό πρόσωπο και πιστεύω το αξίζουμε».