Σκρέτας: «Αν δεν βγαίναμε κατηγορία θα ήταν η καταστροφή μας»

Ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους τις τελευταίες ημέρας στα Τρίκαλα είναι αν μη τι άλλο ο  Κώστας Σκρέτας. Ο τιμ μάνατζερ των Θεσσαλών μίλησε στην «ΕΡΕΥΝΑ» για την επόμενη μέρα  τονίζοντας πως όσοι κατέστρεψαν των ΑΣ Τρικάλων θα μείνουν αυτή τη φορά μακριά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν την ομάδα να ανέβει στην Α1.

«Ήταν απίστευτη η επιτυχία που έκανε η ομάδα. Έπαιξε ρόλο, η ψύχη, το πάθος και η καρδιά των παιδιών. Όλοι έδειξαν ότι το θέλαμε πιο πολύ. Αν δεν βγαίναμε κατηγορία θα ήταν η καταστροφή μας και η άνοδος σημαίνει την σωτηρία των Τρικάλων. Η Α1 έχει έσοδα που μας χρειάζονται τόσο πολύ σε αντίθεση με την Α2, όπου δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, πλην των εισιτηρίων και τον τοπικών χορηγών. Τα παιδιά έχουν πληρωθεί τους μισούς μισθούς και εξασφάλισαν τα χρήματα τους με την επιτυχία της ανόδου στην Α1. Είμαστε ξεκάθαροι. Ζητήσαμε από τους παίκτες να βοηθήσουν να βγει η ομάδα και πλέον η αποπληρωμή τους είναι σίγουρη.

Η επόμενη μέρα είναι πιο εύκολη και θα γίνει άνοιγμα και σε άλλο κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Το άνοιγμα της ομάδας δεν ξεπερνά το 15% από τα έσοδα τα τηλεοπτικά και του ΟΠΑΠ. Μιλάμε για μια καθαρή κατάσταση και θα πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις.

Από λόγια έχουμε ακούσει πολλά, έργα δεν είδαμε. Τέλος του μηνός θα γίνει ανοικτή συνέλευση των μελών του συλλόγου όπου και θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος. Εμείς θα περιμένουμε και κάποιους επιχειρηματίες που δεν είναι μέλη στην ομάδα των Τρικάλων να σταθούν δίπλα μας. Τους έχουμε όλους ανάγκη. Θα γίνει και ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και ανάλυση των λαθών που έγιναν για να μην ξαναγίνουν και φυσικά θα γίνει μια πρώτη κουβέντα για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν στεγανά σε ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την αποτυχία και την καταστροφή του Τρικαλινού μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα του ΑΣ Τρίκαλα».

Για το γεγονός ότι ο Γιάννης Τζήμας είναι θετικός στο να παραμείνει στα Τρίκαλα και τη νέα σεζόν ο παράγοντας των Τρικάλων δήλωσε: «Επειδή και την προηγούμενη φορά που ανεβάσαμε τον ΑΣ Τρίκαλα στην Α1, εγώ ως team manager και ο Γιάννης ως προπονητής και μερικοί καλοθελητές δεν μας άφησαν να “τρέξουμε” την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, όσο θα είμαι εγώ team manager στον σύλλογο ο Τζήμας  θα είναι προπονητής στα Τρίκαλα».

Για τους παίκτες: «Θεωρώ ότι αυτά τα παλικάρια που όλο το χειμώνα με αντίξοες συνθήκες, έκαναν προπόνηση και ήταν συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου από τα μεγάλα προβλήματα που είχε η ομάδα, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της ανόδου και τους αξίζουν πέρα από τα συγχαρητήρια ένα καλύτερο αύριο. Μακάρι αυτή η ομάδα να μπορούσε να έχει όλα τα παιδιά μέσα στην αγκαλιά της και τη νέα χρονιά και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Παράλληλα ο κ. Σκρέτας τονίζει: «Όσο για τους παλαμάκηδες και τους απίστευτους πανηγυρτζίδες που έχουν πλησιάσει την ομάδα όλο αυτό τον καιρό ένα μόνο έχω να πω…ΜΑΚΡΙΑ. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο Νίκο Χλωρό, τον αντιπρόεδρο Τάκη Παπαγεωργίου και τα μέλη Αλέκο Μπαλωμένο, Μιχάλη Ταμήλο και Βαγγέλη Φρύδα οι οποίοι ήταν οι μόνοι από την διοίκηση που τους αξίζουν συγχαρητήρια και ένα προσωπικό μεγάλο ευχαριστώ για όσα μοναδικά ζήσαμε. Επίσης ευχαριστώ τον Γιάννη Τζήμα, Μάκη Αλεξίου, Χάρη Φόρο, Βασίλη Γεροδήμο, Μάκη Παυλάκο, Αντώνη Τζερεμέ και Γιάννη Λαμπρίδη και όλους τους αθλητές της ομάδας που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και την κόρη μου για την τεράστια υπομονή που δείχνουν. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω στο ευχαριστώ μου, τους Τρικαλινούς δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,  που στήριξαν την μεγάλη αυτή προσπάθεια, συνοδεύοντας την ομάδα ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια και ευχαριστώ τον Παναγιώτη Γελαδάρη ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε ως team manager στην πρώτη ενοποιημένη ομάδα των Τρικάλων που προέκυψε από το Δαναό και τον Σπόρτινγκ.

Κλείνοντας ένα πολύ πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο πρώτα και φίλαθλο μετά, Αποστόλη Μπραχάλα που βοήθησε την προσπάθεια μας. Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τους φιλάθλους μας οι οποίοι με το υστέρημα τους, γέμιζαν το γήπεδο σε κάθε ματς και ήταν κυριολεκτικά ο 6ος παίκτης. Ήταν μοναδικοί δεν βρίσκεις πολλούς σαν αυτούς σε όλη την Ελλάδα. Τους θέλουμε όλους κοντά μας και τη νέα χρονιά. Δεν θα αφήσουμε κανένα «καουμπόι» και κανένα λαμόγιο να “παίξει” εις βάρος των Τρικάλων. Ο αγνός φίλαθλος κόσμος θέλουμε να είναι ήσυχος ότι αυτή τη φορά τα “αρπακτικά” που κατασπάραξαν το Τρικαλινό μπάσκετ, αυτή τη φορά θα μείνουν στα κλουβιά τους . Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλή ανάσταση  και καλό ΠΑΣΧΑ με υγεία».

Πηγή:E-erevna.gr