Σκροπολίθας: «Σαν να βγήκαμε πρώτοι»

Γύρισαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο με το ασημένιο μετάλλιο προσφέροντας ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στο μπάσκετ. Η Εθνική Ενόπλων υπό τις οδηγίες του Γιώργου Σκροπολίθα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων, αν και για τον Ελληνα τεχνικό είναι λες και έχουν πάρει το χρυσό. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, ενώ τόνισε τη διπλή σημασία που έχει αυτό το μετάλλιο.

Αναλυτικά:

Για τη πορεία της Ελλάδας στους 5ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς αγώνες:

«Ήταν μία πολύ δυνατή διοργάνωση. Φέτος οι αγώνες είχαν διπλή ιδιότητα γιατί εκτός από τους 5ου Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες έγιναν και για το Παγκόσμιο 51ο Cism (Conseil International du Sport Militaire). Αυτή η επιτυχία λοιπόν είναι διπλή χαρά για εμάς, καθώς υπήρχε μεγαλύτερο κύρος. Η Βραζιλία που αντιμετωπίσαμε στον τελικό ήταν πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στην ομάδα μας δεν είχαμε πολλά ονόματα από Α1 (Καπινιάρης, Πέτρουλας, Πανανικολάου, Κομποδιέτας) οι περισσότεροι ήταν από Α2 και ένας από Β’ εθνική. Στα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, έγιναν γρήγορα ομάδα και έπαιξαν κάθε δευτερόλεπτο με πάθος. Η ομάδα ξεκίναγε πρώτα από την άμυνα της κι αυτό φανερώνει δίψα για διάκριση».

Για την κατάκτηση της 2ης θέσης:

«Οι Βραζιλιάνοι κατέβηκαν να πάρουν το χρυσό μέσα στη χώρα τους και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουν. Για εμένα η ομάδα είναι σαν να βγήκε πρώτη. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν δυσκολίες γιατί τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα και η κούραση ήταν μεγάλη. Επίσης παίζαμε όλα τα παιχνίδια πρωί κάτι που μας ανάγκαζε να ξυπνάμε από τις 5.30, ενώ η Βραζιλία σαν γηπεδούχος έπαιζε το απόγευμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο τελικό να είναι πιο ξεκούραστοι. Επαναλαμβάνω ότι είναι σαν να έχουμε πάρει το χρυσό».

Για το επίπεδο της διοργάνωσης:

«Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και το επίπεδο της διαιτησίας ήταν άριστο (στους αγώνες ήταν και ο διεθνής Λιθουανός διαιτητής Ρομουάλντας Μπραζάουσκας). Σε αγωνιστικό επίπεδο ο πήχης ήταν ψηλότερα σε σχέση με προηγούμενα πρωταθλήματα. Όλες οι ομάδες ήταν πιο ενισχυμένες γιατί η διπλή ιδιότητα της διοργάνωση αποτέλεσε μεγαλύτερο κίνητρο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι στρατιωτικός αθλητισμός».