Σλαφτσάκης: «Στα δύσκολα φαίνεται η ομάδα»

Η Εθνική Νέων Ανδρών προετοιμάζεται σήμερα για το μεγάλο βήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Ταλίν της Εσθονίας αύριο (19/7, 18.00, ΑΝΤ1) αντιμετωπίζει την Ισπανία, αναζητώντας τη νίκη που θα την οδηγήσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Όλα αυτά έχοντας αφήσει πίσω την εμπειρία της πρώτης ήττας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέναντι στην Τουρκία. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο μάθημα, όπως τονίζει ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

«Είχαμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα και βρεθήκαμε να κυνηγάμε από το 18-0. Στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα ξέσπασμα προηγηθήκαμε, αλλά και πάλι δεν διατηρήσαμε το μυαλό μας, είχαμε και πρόβλημα με τα φάουλ με τον Αγραβάνη να αποβάλλεται με πέντε φάουλ και πάλι βρεθήκαμε να κυνηγάμε. Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, δεν ακολουθήσαμε τις οδηγίες που είχαν δώσει οι προπονητές μας ειδικά στην άμυνα, είχαμε πολλά ρήγματα τα οποία τους έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσουν σε διεισδύσεις… Παρουσιάσαμε μια εικόνα διαφορετική από αυτή που θέλαμε».

-Πώς επιστρέφεις από ένα 18-0 στον αγώνα;
«Ήταν νωρίς… Ήταν μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο και γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι έχει πολύ δρόμο ακόμη. Δέσαμε λίγο περισσότερο στην άμυνα, παίξαμε πιο ομαδικά, βγάλαμε κάποιους αιφνιδιασμούς, μειώσαμε σταδιακά και στο τρίτο δεκάλεπτο προηγηθήκαμε και με επτά πόντους. Γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά και πάλι στην άμυνα χαλαρώσαμε και δείξαμε κουρασμένοι…».

-Τι είναι αυτό που υπάρχει στο μυαλό σας μετά από έναν τέτοιο αγώνα και ενόψει μιας τόσο σημαντικής αναμέτρησης όσο είναι αυτή με την Ισπανία;
«Θα πρέπει να το ξεχάσουμε σε ότι αφορά την ψυχολογία. Ότι έγινε, έγινε. Κοιτάμε τον αγώνα με την Ισπανία και θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά στο ρεπό που έχουμε, να δούμε τα λάθη που κάναμε για την τα επαναλάβουμε και να φανούμε έτοιμοι για να περάσουμε στους ημιτελικούς».

-Μπορείτε να επιστρέψετε στις καλές εμφανίσεις που σας οδήγησαν στο 6/6;
«Εννοείται πως μπορούμε! Είναι στο χέρια μας να παρουσιαστούμε και πάλι δυνατοί. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν μια κακή παρένθεση ο αγώνας με την Τουρκία, την οποία θα κλείσουμε σύντομα. Το θέμα είναι μπούμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη».

-Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μάθημα για τη συνέχεια ο αγώνας με την Τουρκία;
«Μα ακριβώς αυτό είναι: Μάθημα! Ένα μάθημα που ευτυχώς δεν κόστισε πολύ, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να μας βγει σε καλό. Έγινε πολύς θόρυβος γύρω από εμάς, γύρω από αυτή την ομάδα και ίσως δεν πατούσαμε στα πόδια μας. Μπορεί να μας βγει σε καλό, να …κατέβουμε στη γη. Είμαστε 19 χρονών οι περισσότεροι και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο ντόρο γύρω από εμάς, γύρω από το όνομά μας. Δεν είναι κάτι που έγινε συνειδητά, αλλά στο υποσυνείδητο του καθενός σίγουρα κάπου βρισκόταν και αυτό και φάνηκε από τον τρόπο που μπήκαμε στον αγώνα. Αντίθετα, οι αντίπαλοί μας έδειξαν πως είχαν ίσως μεγαλύτερο κίνητρο. Ίσως και εξαιτίας της ήττας στο μεταξύ μας φιλικό».

-Τι να περιμένουμε για τη συνέχεια; Ποιο είναι το κλειδί;
«Η ομάδα φαίνεται στα δύσκολα! Στις νίκες όλοι είναι καλά, όλοι χαρούμενοι, όλοι σ αγκαλιάζουν. Στις ήττες φαίνεται πόσο συσπειρωμένη είναι μια ομάδα και τι μπορεί να κάνει. Κι εμείς είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον, είμαστε μια παρέα και θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί με θετικά αποτελέσματα».